torstai 21. marraskuuta 2019

Au pair

Emma Rous: Au pair
9 h 48 min., Minerva 2019
alkup. The Au Pair, 2018
suom. Sisko Ylimartimo
lukija: Karoliina Niskanen
 
Olen kirjaston tiskillä kuullut paljon kehuja Emma Rousin trilleristä Au pair, joten kun se tuli äänikirjana vastaan, päätin ottaa selville mistä oikein on kyse. Kuten niin monet muutkin, vei Au pair minut mennessään. Kyseessä on siis todella vetävä mysteeri, joka käänteillään yllättää useampaankin otteeseen, kun Mayesin perheen salaisuudet alkavat paljastua.
 
Seraphine ja Danny Mayes ovat kaksoset, joiden syntymäpäivänä heidän äitinsä Ruth heittäytyi kallioilta alas. Samana päivänä myös kaksosten isoveljeä, Edwiniä, hoitanut au pair Laura katoaa. Kylässä velloo monenlaisia huhuja Mayesin perheeseen liittyen: puhutaan varastetuista lapsista ja siitä että Summerbornin talon kaksosista molemmat eivät koskaan jää henkiin. Kun heidän isänsä kuolee tapaturmaisesti 25 vuotta myöhemmin, käy Seraphine jäämistöä läpi ja löytää valokuvan heidän syntymäpäivästään. Perhekuvassa on vain yksi vauva eikä Seraphine pääse yli epäilyksestään, etteivät he todellisuudessa olekaan kaksosia ja että hän onkin joku aivan muu kuin hän on koko elämänsä luullut.
 
Au pair ei ole sillä tavalla tyypillinen trilleri, että siinä tunnelma tihenisi kovin painostavaksi. Toki Seraphinen selvitystyö tuo tullessaan uhkauksia ja hän kohtaa ihmisiä, jotka tuntuvat pelkäävän jotain, mutta silti ehkä osin miljööstäkin johtuen tämä mysteerinselvitys on paljastuvista salaisuuksista huolimatta melko valoisan tuntuinen. Summerborn tuntuu kesäisen lämpimältä ja kotoisalta paikalta, jonne on alkuun vaikeakin yhdistää mitään synkkää. Kiiltävä pinta kätkee alleen huomattavan paljon tummia sävyjä.

Kun Seraphine alkaa tutkia perheensä salaisuuksia, lopulta hänelle avautuu sellainen maailma, jota ei mitenkään ennalta voinut nähdä. Teos pitää hyvin otteessaan alusta loppuun saakka. Pidin tämän teoksen yllätyksellisyydestä, ja vaikka jotkin käänteet tuntuvat todella uskomattomilta, niin silti ne eivät olleet niin övereitä, että olisi mennyt koko tarinasta maku. Jos haluat lukea mukaansatempaavan mysteerin, niin se voisi todellakin olla tässä.

♠♠♠♠

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että suosittelet! Voitin tämän joskus keväällä varmaankin Leena Lumin blogin arvonnasta, jos en väärin muista. En ole kuitenkaan ehtinyt lukea vielä, mutta kiinnostava kirja tämä kyllä on. Nyt pitäisikin lukea vaihteeksi myös dekkareita ja trillereitä; nekin voisivat piristää näin marraskuussa! Kirjastosta tulikin juuri viesti, että varaamani Eva Franzin Kahdeksas neito on noudettavissa, joten se ainakin on lähiaikojen lukulistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tämä voittamasi kirja miellyttää! :) Näin synkkään vuodenaikaan mulla on aina vähän jännitysmomentti siinä, että miten synkkiä dekkareita ja trillereitä voin lukea ilman "sivuvaikutuksia". Tämä ei onneksi ollut synkkä!

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.