maanantai 1. marraskuuta 2021

Lukupiiri: Kirjoista keskustelemisen elämää muuttava taika

Kirsi Ranin: Lukupiiri - Kirjoista keskustelemisen elämää muuttava taika
220 s., Nemo 2021

Lukupiiri on minulle monta. Vuosia se oli harrastus, sitten siitä tuli osa työtä. Lukupiirin ohjaaminen on yksi rakkaimmista työtehtävistäni, ja perustamassani lukupiirissä alkoikin tänä syksynä jo 5. lukuvuosi. Vaikka lukupiiri on nykyisin osa työtäni, on se edelleen hyvin lähellä harrastusta, sillä kirjojen lukeminen, kokoontumisten valmistelu ja keskustelun vetäminen on niin kivaa, että ei se välttämättä aina työltä tunnu. Lukupiiri antoi minulle myös aiheen graduuni, jossa tutkin kirjastokimppani avoimien ja maksuttomien lukupiirien merkitystä jäsenilleen.

Gradua työstäessä luin laajasti lukupiirejä käsittelevää kirjallisuutta, joten sen myötä sekä vuosien kokemuksen ansiosta lukupiiritoiminta on minulle läpeensä tuttua. Silti halusin lukea Kirsi Raninin Lukupiiri-kirjan, sillä pysyn mielelläni edelleen kartalla aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta. Kuten arvata saattoi, ei tämä kirja minulle uutta tietoa tuonut, mutta ihanan kotoisan lukuelämyksen tuttuakin tutumman aiheen äärellä, ja juuri sitä odotinkin. On ihanaa kietoutua tuttuuden peittoon ja muistella ja fiilistellä omia lukupiirikokemuksia ja graduprosessiakin.

Fiilistelyn ohella tässä kirjassa minulle olennaista oli loppupuolelle kootut 200 kirjavinkkiä eri aiheista. Olen monesti hyödyntänyt Kirsin Book Club -blogia, kun olen miettinyt luettavaa lukupiiriin, mutta jotenkin minulle silti on erityisen mieluisaa, että nyt hyväksi havaittuja ja lukupiiriin sopivia vinkkejä löytyy myös oikein paperilta. Aion kyllä käyttää listoja jatkossa suunnittelun tukena!

Pakko muuten sanoa myös vielä se, että tässä kirjassa on mielestäni todella onnistunut kansi, jotenkin elegantti ja kutsuva.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun kirja oli sinullekin mieluista luettavaa, vaikka aihe on sinulle jo kovasti tuttu. Minäkin olen ollut monessa lukupiirissä mukana ja paljon tuttua asiaa kirjassa oli. Mutta hienoa kun Kirsi on kirjoittanut tämän, antaa ehkä innostusta uusien lukupiirien perustamiseen. Minäkin ajattelin hyödyntää Kirsin kirjalistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä kyllä varmasti tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä niille, jotka lukupiiristä haaveilevat :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.