tiistai 2. tammikuuta 2024

Koonti kirjavuodesta 2023

Kirjavuosi 2023 oli määrällisesti paras sitten vuoden 2019. Jotenkin viime vuonna löysin lukuintoa uudelleen, vaikka ei se koskaan ole mitenkään täysin kadoksissa ollutkaan. Varmasti myös keväällä käyttöön ottamani äänikirjapalvelu kasvatti kirjasaldoani, sillä valikoiman laajuus ja kuuntelun vapaus mahdollisti kirjoihin tarttumisen myös niissä tilanteissa, joissa se ei olisi muuten ollut mahdollista, kuten vaikkapa nurmikkoa leikatessa. Luin tai kuuntelin viime vuonna yhteensä 81 kirjaa, joista 73 oli aikuisille, 7 nuorille ja 1 lapsille suunnattuja.

Kaunokirjallisuus on isossa roolissa kirjavalinnoissani ja niitä potista onkin 71 kappaletta, mutta tietokirjojen määrä sen sijaan yllätti, sillä 10 tietokirjaa on minulle poikkeuksellisen paljon.

Pidin kirjaa myös siitä, mistä mikäkin kirja on minulle tullut. Kirjastolainojen osuus on minulla perinteisesti ollut iso jo ihan ammattinikin puolesta, mutta äänikirjapalvelun käyttöönoton myötä kirjaston kirjojen osuus pieneni tavanomaisesta. Yli puolet oli kuitenkin kirjaston kirjoja ja omastakin hyllystä luin peräti 6 kirjaa.

Kirjoja ostin 6 kappaletta, mutta niistä taisi kaikki mennä lahjoiksi, sillä en ainakaan muista ostaneeni itselleni yhtäkään. Pari löytöpisteaarretta ja arvostelukappale tuli kotiutettua ja osallistuin kirjanvaihtajaisiin sekä laitoin hyllystä pois 6 kirjaa, joten kotikirjaston balanssi säilyy. Minä en omista loppujen lopuksi kovinkaan paljon kirjoja ja vuosien mittaan olen jopa pyrkinyt karsimaan, sillä kirjastostahan niitä saa. Jotkin tietyt kirjat kuitenkin haluan pitää omassa hyllyssäni eli ihan kaikesta ei voi karsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.