sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Haastevastauksia

Kirjasähkökäyrän Mai haastoi minut vastaamaan kymmeneen kysymykseen. Olen oikea kyselyintoilija, joten jee, vastailemaan vain! :D

1. Kerro kirja josta pidät ja jonka päähenkilö haluaisit olla? Tämä on kyllä paha kysymys, apua. Ekana tulee mieleen Ylpeyden ja ennakkoluulon Elizabeth Bennet, joten vastaan sen.

2. Kumpi kiinnostaa enemmän: mieskirjailijoiden vai naiskirjailijoiden kirjat? Miksi? En tiedä voinko sanoa, että kirjailijan sukupuoli vaikuttaisi kirjojen kiinnostavuuteen, mutta luen kyllä huomattavasti enemmän naiskirjailijoiden teoksia. Jotenkin niiden aiheet vain ovat olleet kiehtovampia, vaikka monia hyviä miestenkin kirjoittamia kirjoja on. Se, että luen enemmän naiskirjailijoiden teoksia, on täysin tiedostamaton valinta.

3. Luetko enemmän ulkomaisia vai kotimaisia kirjoja? Miksi? Kotimaisia. Aihepiirit kiinnostavat enemmän, sillä esimerkiksi Suomen historian vaiheet ovat suosikkiaiheitani kirjallisuudessa. Lisäksi en aina oikein tiedä mitä ulkomaista edes lukisin, mutta välillä löytyy sattumalta jotakin kiinnostavaa. Jälleen kerran kirjan alkuperämaa ei välttämättä ratkaise, sillä aihehan se on mikä kiehtoo tai ei kiehdo.

4. Novellit vai runot? Miksi? Runoja tulee luettua enemmän, eikä siihen oikeastaan ole mitään erityistä syytä. Kiinnostavia runoilijoita tai runokokoelmia on jotenkin ehkä myös helpompi bongata kirjastosta kuin novellikokoelmia, jotka on sangen usein sijoitettu muun kaunokirjallisuuden joukkoon.

5. Minkä kirjan haluaisit lukea, mutta et ole onnistunut saamaan sitä? Enpä tiedä olenko koskaan joutunut siihen tilanteeseen, että en olisi jotain kirjaa käsiini saanut, jos olen vain alkanut etsiä sitä aktiivisesti. Mutta esimerkiksi Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe olisi sellainen kirja, jonka haluaisin lukea. Sen etsiminen osoittautuisi varmasti sangen haastavaksi, sillä teos on melko vanha ja sitä ei ole suomennettu.

6. Mikä edellisen kysymyksen kirjassa kiinnostaa sinua? Paistetut vihreät tomaatit on yksi suosikkielokuvistani, joten sille inspiraation antanut kirja olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa. En tosin tiedä haluaisinko sitten kumminkaan kyseistä kirjaa lukea, sillä leffa on ymmärtääkseni aikalailla erilainen kuin kirja, ainakin tietyiltä osin.

7. Mikä on paras kirja, jonka olet lukenut, ja jota joku on sinulle suositellut? Voi kääk. Aika usein etsin ihan itsekseni luettavaa seuraamalla ilmestyviä kirjoja, lukemalla blogitekstejä ja mainoksia selailemalla. En kyllä yhtäkkiä keksi montaakaan kirjaa, jota olisi suositeltu nimen omaan minulle, mutta ekana mieleen tulee Jennifer Lee Carrellin Shakespearen salaisuus, josta pidin ja joka oli mieleenpainuva.

8. Onko sinulla kirjakynnys? Mitä et lue? Scifin suhteen minulla on hienoinen kirjakynnys, vaikkakin Emmi Itärannan Teemestarin kirja onnistui madaltamaan sitä huomattavasti. Jotenkin scifistä tulee mieleen avaruushömppä, mikä ei yhtään kiinnosta. Samaten kauhu ja jännärit eivät kauheasti kiinnosta, vaikka niitä kohtaan ei olekaan samanlaisia ennakkoluuloja kuin scifiä kohtaan.

9. Kuinka monta kirjaa olet hankkinut tänä vuonna? Kerro ihmeessä meillekin mitkä kirjat. Pyöreät nolla kirjaa on tullut tänä vuonna hankittua!

10. Mitä kirjaa suosittelisit minulle? En vielä täysin tiedä kirjamakuasi, mutta vaikutat sangen kaikkiruokaiselta lukutoukalta. Antti Heikkisen Pihkatappi oli ainakin minulle hyvä lukukokemus, joten sitä voisin suositella myös sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.