perjantai 28. helmikuuta 2014

Helmikuun luetut

Niin sitä vain on taas aika listata kuukauden luetut. Tällä kertaa minulla on kunnolla jotain listattavaakin, sillä kuun alussa luettu Hilja Valtosen Vaimoke mursi lukujumini lopullisesti ja sen jälkeen onkin tullut käänneltyä sivuja varsin ahkerasti. Myös Sirpa Kähkösen Kuopio -sarjalla on osuutensa lukujumin heltiämisessä tai ainakin pois pysymisessä, sillä suurella innolla jo haluaisin tarttua sarjan seuraavaan osaan.

Helmikuu on tuntunut jotenkin todella pitkältä, ehkä osittain siksi, että olen lukenut niin paljon kirjoja, ja kun on paljon kirjoja, on paljon mukavasti kulutettua aikaa. Lisäksi olen nähnyt kavereitani, kutonut, tehnyt koulujuttuja ja viettänyt syntymäpäiviäni. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kutsuin vieraat omaan kotiini, sillä aikaisemmin äitini on kutsunut vieraat heille. Tuntui hieman hassulta olla itse emännän roolissa, heh. :)

Kuukauden luettujen lista näyttää tältä:
Hilja Valtonen: Vaimoke
Laura Lähteenmäki: Rinkkadonna
Katriina Ranne: Ohikulkijan tuoksu
Alice Munro: Liian paljon onnea
Sirpa Kähkönen: Rautayöt
Sirpa Kähkönen: Tulen ja jään kevät 

Lukukuuni hurahti mielestäni sangen hyvin, sillä jokainen lukemani kirja oli sellainen, jonka parissa aika kului kelloon vilkuilematta. Harvoin tulee eteen tällaista tilannetta, että kokonaiskuva lukukuusta jää näin positiiviseksi. Huippuelämyksiksi nostan kuitenkin näistä kymmenestä kirjasta neljä eli Vaimokkeen, Ohikulkijan tuoksun ja molemmat Kähköset. Tuntuu muuten todella ihanalta taas lukea kirjoja ja palauttaa ne kirjastoon, kun saa taas etsiä uutta luettavaa eikä tarvitse mietiskellä niitä kotona jo odottavia kirjoja!

Tähän mennessä minun pitäisi olla jo niin paljon viisastunut, etten asettaisi itselleni mitään tavoitteita seuraavaksi lukukuuksi. Siitä huolimatta tiedän jo varmaksi, että ensi kuussa tulen ainakin siirtymään hetkeksi pois mukavuusalueeltani, kun lähden kauhu- ja scifikirjojen pariin genrekurssia varten. Oman hyllyn kirjojen kimppuunkin haluaisin vihdoinkin päästä, mutta katsotaan nyt kuinka käy. Ainakin joululahjaksi saamani Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme houkuttelisi tällä hetkellä kovasti, vaikkakaan ei ihan niin paljon kuin loput Kuopio -sarjasta.. :)

Hauskaa Kalevalan päivää ja tulevaa maaliskuuta kaikille lukijoilleni!

6 kommenttia:

 1. Minäkin ehdin lukea tässä kuussa jopa viisi kirjaa. Ihanaa, kun on ollut nyt niin paljon enemmän aikaa lukea, tammikuu kun meni pääasiassa kandin parissa!

  Onnea mukavuusalueelta poistumiseen, se voi tehdä välillä ihan hyvääkin tai ainakin yllättää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista, onnea nimittäin todellakin tarvitsen selvitäkseni näistä genreistä, jotka eivät todella minua erityisemmin kiehdo. :D

   Poista
 2. Hyvin olet ehtinyt! Ehkä tammikuu on vielä vähän sellaista joulun jälkihehkua, jossa haluaa viipyillä ja viipyillä - hyvästellä hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä koko loppuvuosi oli sitten kohdallani joulun alkuhehkua, jossa halusin siirtyä joulunaikaan hitaasti. ;) Lukujumi kun on piinannut enemmän tai vähemmän jo monta kuukautta ja yrittää taas puraista. :(

   Poista
 3. Hyvun olet kyllä lukenut. Kaipaisin kehnon lukukuun jälkeen minäkin nyt jonkun huippu hyvän kirjan, joka murtaa lukujumini. Varsinkin kun kirjastopinot on valtavat ja eräpäivät paukkuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtavat kirjastopinot on oikea lukuinnon surma, ne alkaa ahdistaa heti alkuunsa, jos eräpäivät ovat jo kovin lähellä. Kokeile Hilja Valtosen kirjoja, ehkä esimerkiksi juurikin tuo Vaimoke murtaisi sinunkin lukujumisi. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.