sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tammikuun luetut

Tämä vuosi on pyörähtänyt liikkeelle sangen ripeästi, sillä jotenkin tammikuu hurahti lähtes huomaamatta ohitse. Sain luetuksi vain 6 kirjaa, mikä on minulle vähän. Tammikuussa keskitin tarmoni moneen muuhun asiaan, sillä paluu harjoittelusta kouluun toi tullessaan myös esseitä ja ryhmätöitä, jotka tietysti nielevät osan vapaa-ajasta. Lisäksi innostuin taas kutomisesta ja kilisyttelinkin puikkoja useampana iltana tv:n ääressä. Harmi, että kaksi mukavaa harrastusta, kutominen ja lukeminen, on vaikeaa yhdistää! Lisäksi ulkoilin ahkerasti ja kävin jopa kahdesti luistelemassa, ja se se vasta todellinen urotyö onkin. Olin luistellut viimeksi liki neljä vuotta sitten liikuntatunnilla, jos sitä laitaan nojailua, kaatumista pelkäämistä ja kitisemistä nyt voi luisteluksi sanoa. Mutta nyt olen ollut reipas ja oikeasti luistellut, jee hyvä minä! :)
 
Toivottavasti nyt helmikuussa löytäisin taas hieman enemmän aikaa kirjoille. Minulla alkaa tässä opinnäytetyön työstämien, sillä materiaalia pitää alkaa kerätä teoriaosuutta varten sekä tietysti myös lukea niitä ja tehdä muistiinpanoja. Hieman olen jo aloitellutkin, sillä teoriaosuuden olisi tarkoitus olla valmis 15.5. ja tuo aikahan tulee menemään nopeasti. Lähiopetusta koululla ei tule kovin paljon olemaan keväällä, mutta varmasti tuo oppari nielee aikaani. Aiheeni kuulostaa varmasti melkoiselta sanahirviöltä, mutta se on tällä hetkellä määriteltynä näin: "X kirjaston kokoelmapolitiikan onnistuminen aikuisten kaunokirjallisuuden osalta". Tulen siis tekemään kyselytutkimuksen asiakastyytyväisyydestä aikuisten kaunon osalta. Kaikki osa-alueet eivät ole vielä täysin hahmottuneet, mutta kyllä se tästä selkiytyy varmasti.
 
Tammikuussa hommasin myös uudet silmälasit ja voin sanoa, että oli todella jo aikakin. Edellisen kerran kävin näöntarkastuksessa liki viisi vuotta sitten ja  samoilla laseilla olen koko ajan mennyt. Nämä uudet lasit ovat aivan ihanat! Lukeminenkin tuntuu taas mukavammalta, vaikka laseilla korjataankin kauko- eikä lähinäköäni.. ;)
 
Mutta sitten lyhyenlyhyeen kirjalistaani, jossa onneksi laatu kyllä korvaa määrän aika hyvin. Huomioikaa muuten se seikka, että puolet lukemistani kirjoista on käännöskirjallisuutta, mikä on kyllä hyvin harvinaista minulle.
 
Lisa O'Donnell: Mehiläisten kuolema
Irja Sinivaara: Sinisiin ilmoihin
Jenny Downham: Ennen kuin kuolen
Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet

Hyvää lukukuuta kaikille! Ihanaa muuten miten ahkerasti nykyään kommentoitte blogiani, se ilahduttaa kyllä kovasti!

4 kommenttia:

 1. Ehdit minusta lukea aina niin ihailtavan paljon!

  Minäkin sain uudet silmälasit, ja vaikka minullakin korjattiin kaukonäköä, niin kyllä lukeminenkin tuntuu taas helpommalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, mahtavaa että olet yhtä tuota mieltä! :D

   Uudet lasit on ihana juttu, olen näistä niin onnellinen paitsi näköaistin myös ulkonäön kannalta, heh! :D Yllättävästi kaukolasit vaikuttavat kyllä myös lähinäköön, sillä ilman laseja lukisin kirja sentin päässä naamasta, vaikkei likinäössä olekaan vikaa. :D

   Poista
 2. Voi minunkin pitäisi hankkia uudet lasit, lukeminen takkuaa kun tekstiä ei tahdo nähdä kunnolla :/
  Luistelusi kuulostaa hauskalta! Minä olen vähän tylsä, enkä uskaltaisi lähteä jäälle. Tykkään kyllä katsella muiden liukumista :)

  Tsemppiä sen opparin kanssa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä sä uskaltaisit lähteä jäälle, jos minäkin kerran sen tein! ;) Riippuu tietysti hieman siitä, paljonko paikalla olisi yleisöä. :D

   Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.