sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Täällä ollaan: syyskuun luetut!

Jep, täällä ollaan taas reilun viikon blogihiljaisuuden jälkeen. Minua uskollisesti 6 vuotta palvellut tietokoneeni tuli tiensä päähän täysin yllättäen ja olen nyt jonkin päivän ollut ilman tietokonetta. Emolevy tosiaan sanoi poks ilman mitään ennakkovaroituksia ja ehdin jo surra kaikkien tärkeiden kuvatiedostojen menettämistä, mutta serkkuni on onneksi haka tietokoneiden kanssa ja saa ne pelastettua. Harmittaa se koneen hajoaminen vieläkin, mutta onneksi kuvat säästyvät tuholta. Tilasin tänään itselleni uuden tietokoneen, tällä kertaa läppärin. Olen tähän saakka käyttänyt ainoastaan pöytäkonetta, joten muutos tuntuu todella suurelta, mutta kai se on aikakin jo siirtyä vähän modernimpaan suuntaan. :-D

Tietokoneen hajoaminen on aiheuttanut yllättävän suuren aukon elämääni, vaikka en olekaan läheskään joka päivä käynyt tietokoneella kotona. Jotenkin tuntuu, että juuri kun konetta ei ole käytössä, sitä joko tarvitsisi oikeasti tai muuten vain haluaisi käyttää. Olen kuluttanut aikaani lukemalla ja kolme kirjaa onkin jo ehtinyt lokakuulta kertyä odottamaan blogiin pääsyä. Ryhdyin myös pitkästä aikaa pelaamaan pleikkarilla, koska en yksinkertaisesti jaksa koko ajan lukea. Yllättävän paljon iloa voi saada vanhan Play Station 2 -konsolin peleistä!

Syyskuu oli hyvin hauska kuukausi jotekin, kun säät pysyivät suosiollisina ja töissäkin tuli tehtyä kaikenlaista mukavaa. Pidin muun muassa autoaiheisen satutuokion, jossa pukeuduin autonkorjaajaksi. Siitä työkaveri sai idean, että pukeutuisimme lukupassijuhlaan Marioksi ja Luigiksi, sillä olin jo valmiiksi hyvin mariomainen haalareineni: pientä viilausta ja olin entistä mariompi. Juhla olikin hauska kokemus ja asumme tuntuivat tekevän vaikutuksen lapsiin. :-) Irtoviiksien liima voi muuten olla perin sitkeää, sillä sitä liimaa oli naamassani vielä seuraavana aamunakin kahdesta kasvojenpesusta huolimatta...

Syyskuussa luin tai kuuntelin 8 kirjaa. Mieleenpainuvimpia kokemuksia olivat Laura Lähteenmäen Korkea aika ja TSH-trilogian päätös Kuninkaan paluu. Oli muuten mukava yllätys, kun kävin kotikuntani kirjastossa ja sain kuulla voittaneeni tuon Lähteenmäen kirjan omakseni kesälukuhaasteen tiimoilta. Kasvatin omaa kirjavalikoimaani myös ostamalla Kate Mortonin uutukaisen. En ole siihen vielä ehtinyt tutustua, mutta toivottavasti pian on sen aika! Olen myös karsinut kirjahyllyäni, mutta siitä lisää tulevissa postauksissa.

Syyskuussa luin siis seuraavat teokset:
Estelle Maskame: DIMIMY - Kaipaan
Tuukka ja Olga Temonen: Teit meistä kauniin
Laura Lähteenmäki: Korkea aika
J.R.R. Tolkien: Hobitti
Banana Yoshimoto: Kitchen

Ei muuta kuin kuulumisiin! Ajastan tänne yhden postauksen, mutta sitä seuraavan toivon pääseväni jo näpyttelemään ihan omalla koneellani. :)

4 kommenttia:

 1. Onneksi serkkusi saa kuvasi pelastettua. Itselläkin meni tietokone vaihtoon tuossa jokin aika sitten, ei kylläkään hajonnut - kuusi vuotta kerkesi vanha kone palvelemaan. Et ole ainoa, jolla ei ole vielä läppäriä ollut! Mulla ei ole vieläkään, uusi kone on itse komponenteista kasattu. Kyllähän siihen läppäriinkin nopeasti tottuu, olen satunnaisesti joutunut käyttämään Tommin läppäriä.

  Playstation 2-konsoli pyydettiin myös kesällä mun vanhemmilta ja saatiin mukana kasa mun vanhoja pelejä ja niitä on kyllä mukava pelailla. Mulla on niin paljon pleikkarilla semmosia lasten seikkailupelejä ja tuntuu ettei sellasia oikeen nykyään julkaista, niin noiden pariin on kiva uppoutua välillä.

  Varmasti asunne ovat olleet hienot. Mario ♥

  Toivottavasti uusi kone tulee pian ja pääsetkin sitten omalta koneelta postailemaan :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi koneeni saapui tänään ja on kyllä ihanaa päästä omassa rauhassa näpyttelemään tietoja, vaikka tämä vielä hieman hakemista onkin: näppäimistö tuntuu niin kovin kovin pieneltä ja oikea hiiri puuttuu - se on vielä serkullani kuten koko vanha koneeni kaikkine muine tykötarpeineen. Toivottavasti saisin sen huomenna käyttööni, sillä en osaa esimerkiksi linkittää kosketushiiren avulla. :D

   Meilläkin oli valtava määrä pelejä pleikkariin, mutta suurin osa oli veljeni ja näin ollen valikoimasta löytyy erilaisia taistelu- ja autopelejä, mutta ei kovinkaan montaa minun makuuni olevaa. Itse omistin kaksi peliä: Sims Urbzin ja Rottatouillen, mutta suosikkini on Crash Bandicoot -peli, joka on oikeastaan veljeni oma. :D

   Poista
 2. Heiiiii kirjahyllyjuttuja jäin heti odottelemaan, niin jännää! Ja itsekin ostin Kate Mortonin uutuuden, mutta säästän sitä ensi viikon jälkeen koittavalle lomalle :)

  Koneen yhtäkkinen posahtaminen on kyllä niin ärsyttävää, varsinkin jos sitä ei ole osannut ennakoida ja se tapahtuu kriittisellä hetkellä... koettu on. Nyt onneksi on kaksi konetta, joten hätävara löytyy tarvittaessa :D Ja hitsit, mä en ole vielä oppinut bloggaamaan läppäriltä. Kuvien muokkaus yms. viilailu ei luonnistu yhtä hyvin kuin pöytäkoneen äärestä. Varmasti paljon on kiinni koneen laadusta ja omista taidoista, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahyllyjutut ovat vielä vähän vaiheessa, mutta toivottavasti saan kuvamatskua otettua pian, niin saisin tänne bloginkin puolelle siitä asiaa. :) Kannattaa siis pysyä kuulolla! :-D

   Mulla on lomaa vasta marraskuun loppupuolella, mutta saatan minäkin säästää Mortonin lomalleni. Nyt on kirjastosta niin paljon lainoja varatuista teoksista, että ainakaan kovin paksuja omia kirjoja ei tahdo ehtiä lukemaan. Anni Kytömäen Kultarintakin on ollut minulla kesken niin kauan, että melkein jo alkaa hävettää.

   Itse odotan jännityksellä miten onnistun kuvanmuokkauksessa ja kaikessa muussakin tietokoneenkäytössä läppärillä, mutta uskoisin tilanteen helpottuvan, jahka saan oikean hiiren käyttööni. Aluksi epäilin, että näyttöruutu tuntuisi turhan pieneltä, mutta kyllä tämä 15,6" on aivan sopiva. Olen toisaalta hyvin innoissani siitä, että minullakin on nyt läppäri, sillä voin tuntea itseni jotenkin moderniksi mukamas.. :D Ja onhan se kiva, että koneen voi napata vaikka sohvalle tai keittiön pöydän ääreen eikä ole sidoksissa tiettyyn paikkaan. Opparia kirjoittaessani aikoinaan huomasin, että kyllä olisin kaivannut läppäriä, sillä ahtautuminen lähdemateriaalien ja muistiinpanojen kanssa pöytäkoneen ääreen oli välillä todellista tuskaa.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.