tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heinäkuun kirjalöytöjä

Heinäkuu on osaltani sujunut sangen kirjarikkaissa merkeissä. Se ei tosin näy niinkään lukemieni kirjojen määrissä, vaan kaikessa muussa. Olin heinäkuun töissä yhdessä naapurikaupungin lähikirjastoista. Ei varmaan tarvitse kertoa kuinka iloinen olin saadessani oman alani töitä ja vieläpä viransijaisena. Kirjojen parissa oli niin kivaa kuin viimeksikin, vuonna 2010 kotikuntani kirjastossa. Kirjastotyössä saa aika hyvin tietoisuuteensa uutuuskirjoja ja saattaa bongata palautuksista joitakin mielenkiintoisia vanhempiakin teoksia, jotka alkavat kiinnostaa.

Kävin myös ahkerasti käsiksi kirjaston poistomyyntiin ja bongasin sieltä vaikka mitä mielenkiintoista. Tässäpä niitä sitten tulee:


Aikuisten kirjat olivat hinnaltaan euron kipale ja niistä kotiini päätyi Laila Hietamiehen Sonja sekä kolme runoteosta, jotka ovat Aila Meriluodon Talvikaupunki, Rakel Liehun Skorpionin sydän ja Sirkka Turkan Nousevan auringon talo. Turkkaa tai Liehua en ole lukenut ennemmin, mutta koulussa olen kuullut niistä positiivista palautetta.


Tämän kissatarinan olen joskus lukenut, mutta siitä on jo aikaa. En voinut vastustaa kiusausta ostaa sitä. Kaikki lasten- ja nuortenkirjat olivat vain 50 snt kappaleelta.


Tiensä kotiini löysi myös muutava Neiti Etsivä ja Ritta Jacobssonin Ninan unelmamatka. Nämä olivat vähän tällaista nostalgialöytöjä, sillä nuorempana pidin kovasti Neiti Etsivistä ja Nina-sarjasta. Voisin oikeastaan jopa sanoa, että ne olivat tyttökirjasarjoista suosikkini.
Olen pikkutytöstä lähtien rakastanut Kristiina Louhen Aino -kirjoja. Etsin niitä nykyään aina poistomyynneistä ja nyt niitä on kertynyt yhteensä jo 7. Ne olivat minulla aina uudelleen ja uudelleen lainassa ja vieläkin pystyn tavoittamaan niistä sen, mikä niissä viehätti. Jotenkin ne vain kuvasivat niin hyvin lapsen ajatuksia ja kuvitus on todella kaunis. Mielestäni Kristiina Louhi on eittämättä yksi parhaista suomalaista kuvittajista. Poistomyynnistä löysin myös kolme Alvar -kirjaa, joista en kyllä ollut ennemmin kuullutkaan. Ne ovat Leena Laulajaisen teoksia, joissa on Kristiina Louhen aivan valloittava kuvitus.


Kaiken kaikkiaan nämä kirjat maksoivat minulle 11 euroa. Kaikki kirjat ovat hyväkuntoisia ja siistejä. Voin siis sanoa tehneeni todella löytöjä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ainoissa on valtavasti viehätystä edelleen, vaikka ne ehkä tietyllä tavalla ovatkin jo "vanhentuneita" verrattuna uusiin samantyyppisiin lastenkirjasarjoihin. Itse pidän niistä ehkä juuri siksi, että ne eivät ole perus massakamaa. :) Ja taitaa pitää moni muukin: kotikirjastossani ne ovat jatkuvasti lainalla. :D

   Poista
 2. Löysin juuri blogisi ja liityin lukijaksi :)
  Kirjaston poistopöydät ovat aarreaittoja! Meidän kirjastossa on lisäksi kierrätyskärry jonne itsekin olen jättänyt kirjoja & ottanut toisia moisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni! Uudet lukijat ovat aina tervetulleita ja toivottuja. :)

   Tuo kierrätyskärry vaikuttaa hauskalta idealta, itse en ole sellaiseen ikinä törmännyt! :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.