maanantai 6. tammikuuta 2014

Jonkinlainen kooste lukuvuodesta 2013

Nyt kun olen koko viime vuoden ajan koonnut listan kuukauden luetuista, on helppo lähteä kokoamaan jonkinsorttista koostetta lukuvuodesta 2013. Sen syvällisempää analyysia en lähde tekemään, mutta jonkin luvun yritän iskeä tiskiin.

Kirjallisuusvihkoni (listaan siihen kaikki lukemani kirjat) mukaan luin viime vuonna 174 kirjaa. Luku on huikea, vaikkakin jokseenkin sama kuin vuonna 2012. Ennen blogin aloittamista luin keskimäärin 70 kirjaa vuodessa, joten bloggaamisen myötä luettujen kirjojen määrä on todellakin kasvanut huimasti. Tuohon lukuun on toki laskettu mukaan niin kuvakirjoja, sarjakuvateoksia kuin runojakin, joita kaikkia kyllä lukee jokseenkin nopeasti. Niissä kaikissa on kuitenkin omia jippojaan, jotka saattavat vaatia syvällistäkin ajattelemista, joten sinänsä nopealukuisuus ei itsessään kyllä kerro mitään.

Alla olevien linkkien kautta pääsee kuukauden luettujen koontipostauksiini. Niissä on toisinaan hyvinkin eriteltynä lukemisiani esimerkiksi genreittäin, toisinaan taas vain yksinkertainen listaus. Näiden listojen tutkiminen on minulle itselleni ollut jälkikäteen hyvin mielenkiintoista, joten tätä tapaa tulen jatkamaan edelleen.


En rupea nyt kuukausia analysoimaan tarkemmin, sillä linkkien kautta tosiaan pääsee kaikki halukkaat (minä mukaan lukien) niitä tutkimaan tarpeen vaatiessa. Kokonaisuutena viime vuosi oli hyvin monipuolinen lukemisen kannalta, ja sellaiseksi toivon tämänkin vuoden muodostuvan. Viime vuosi oli myös todellakin haasteiden värittämä, joten tämän vuoden aion mennä vähemmillä haasteilla ja keskittyä TBR100-listaani ja fiilispohjalta lukemiseen, kuten jo vuoden lopussa suunnittelin. Tarkoitus olisi myös vihdoin ja viimein pitää oman hyllyn kirjoille pyhitetty viikko tai peräti kaksi, sillä moni mielenkiintoinen teos on odotellut siellä vuoroaan jo aivan liian kauan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.