lauantai 24. toukokuuta 2014

Haastevastauksia!

Sain Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogin Annalta haasteen, jossa minun tulisi kertoa 11 asiaa itsestäni, vastata Annan esittämiin kysymyksiin ja keksiä 11 uutta kysymystä ja laittaa haaste eteenpäin. Vähän oikaisen ja vastaan vain Annan kysymyksiin, sillä olen joskus aiemmin keväällä haasteeseen vastannut. :)

 1. Mikä/mitkä oli(vat) lempiaineesi koulussa? Historia oli ykkössuosikkini, kuten varmasti lukumieltymyksistäni voi päätellä.  Pidin myös äikästä, yhteiskuntaopista ja uskonnosta. Lukiossa pidin miltei kaikista humanistisista aineista, mutta historia on aina ollut ykkönen.
 2. Oletko aina ollut kova lukemaan vai missä vaiheessa elämää lukuharrastuksesi on syttynyt? Olen aina pitänyt lukemisesta enkä osaa tarkalleen ottaen sanoa, koska lukuharrastukseni on erityisesti syttynyt. Kirjastonkäyttäjä olen ollut aina, mutta muistaakseni joskus viidennellä tai kuudennella luokalla aloin aktiivisemmin lainaamaan ja lukemaan, joten kai voin sanoa, että lukutoukka minusta tuli viimeistään silloin. :)
 3. Mitä luulet kirjahyllysi sisällön kertovan sinusta? Kyllä se aika suoraan kertoo, että kotimaisen ja historiallisen kaunokirjallisuuden ystävän hyllystä on kyse. Kirjojen esillepano kertoo järjestelmällisyydestä, sellaisen kommentin olen itse asiassa saanutkin. Kirjastonhoitajansieluni vaatii kirjojen järjestyksessä olemista. :D
 4. Oletko sosiaalisesti enemmän ujo vai rohkea? Rohkea, sillä olen yleisesti ottaen ulospäinsuuntautunut ja puhelias.
 5. Lempivaatteesi? Farkut tai jotkut vastaavat housut yleisesti. Jos joku tietty vaate pitää valita, niin ainakin keväällä hankkimani keinonahkatakki on aivan ihana, mutta nyt se on liian kuuma käytettäväksi.
 6. Millainen on kaunein maisema mitä voit kuvitella? Järvimaisema oikeastaan joka säällä, mutta etenkin kesällä auringonlaskun aikaan.
 7. Jos saisit käteesi taikasauvan ja tehtäväksesi heilauttaa sitä kerran paremman maailma puolesta, minkä muutoksen tekisit maailmaan? Haluaisin estää kaikki sodat, minkä seurauksena toivoisin ihmisten elinolojen kohentuvan.
 8. Suurin ruokapaheesi? Mielitekosyöminen on kyllä suuri paheeni, mutta erityistä ruokapahetta en keksi.
 9. Mitä maata äänestit/olisit äänestänyt tämän vuoden Euroviisuissa ja miksi? En seurannut Euroviisuja, joten en osaa vastata tähän.
 10. Mihin muumien hahmoon samaistut eniten? En oikeastaan osaa sanoa. Ehkä ajatuksiltani Pikku Myyhyn, vaikka ulkoisesti muistutankin enemmän Niiskuneitiä. Eräs kaverini tosin totesi, että olen kuin Muumimamma. :D
 11. Mitä kivaa aiot tehdä tänä kesänä? Tavata kavereita, viettää rentoa elämää kesätöiden lomassa, ulkoilla, lukea, elää täysillä! :)
Muita kuulumisiani:
Aloitin maanantaina työt kukkamyynnissä ja on kyllä ollut todella kova vilske ja vilinä, hyvä kun ehtii hetken istahtaa juomatauolle ja "heittää huiviin" jotain pikaevästä. Ihoni on palanut paikoitellen pahemman kerran, auts auts. Aurinkovoide suojakertoimella 30 ei ilmeisesti ole ollut riittävän tehokasta. Lähes tauottomien ja kuumien työpäivien jälkeen olen ollut niin väsynyt, että lukeminenkin on ollut hidastakin hitaampaa, mutta kyllä kirjoistakin pian aion taas kirjoittaa. Tällä hetkellä luen Maijalan kirjoittamaa Minna Canthin elämäkertaa ja ennakkokappaleena saamaani Tuulisen saaren kirjakauppiasta. 
Aurinkoisia kesäpäiviä ja hyviä lukuelämyksiä kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Tuulisen saaren ruokakauppias kuulostaa nimenä niin mielenkiintoiselta, että pitää etsiä siitä lisätietoja. Ja tietenkin lukea postauksesi sitten, kun sen julkaiset. :)
  Iloa työhön kukkien keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakauppias, kaimaseni, kirjakauppias! ;D Teos on kyllä ollut todella vakuuttava koko ajan, joten suosittelen tutustumaan sitten kun se ilmestyy. Kannessakin (?) oli jokin sitaatti, joka lupaa lukuelämyksen olevan mainio kaikille, joiden elämässä kirjat ovat tärkeitä. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.