sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Marraskuun luetut

Kylmä, pimeä ja sateinen marraskuu on ihan pian takana - onneksi tämä kuukausi tuntuu menneen nopeasti ohitse! Olen ollut jotenkin hieman alavireinen ja väsynyt, jotenkin tuntuu, että mikään uni ei riitä ja kaikki pienetkin asiat stressaavat epätavallisen paljon. Tämä lienee jälkikaikuja alkusyksyn hektisyydestä, jolloin kahden (osa-aikaisen) työn lisäksi  kirjoitin opinnäytettäni. Onneksi joulukuussa kykenen varmasti jo oikeasti hellittämään ja jaksan jopa lukea niitä ihania kirjoja, joilta väsymys on verottanut aikaani. Ilolla toivotan joulukuun tervetulleeksi. :)

Opintoni ovat tällä hetkellä siinä vaiheessa, että odotan viimeistä suoritusmerkintää, jotta saan anoa tutkintotodistusta. Tuntuu paitsi hyvältä myös todella haikealta. Viime viikolla kävin opinnäytetyöseminaarissa esittelemässä työni ja luovutin samalla avaimeni pois. Yllättäen tajusin, että kouluni on minulle paljon tärkeämpi paikka kuin luulin. Tämä opintojen loppumisen mukanaan tuoma "tyhjiö" täyttynee nopeasti, ja onhan tässä matkalla kertynyt paljon mukavia muistoja, jotka kulkevat mukana läpi elämän.

Marraskuussa ehdin väsymyksestäni huolimatta lukemaan aika paljon, kahdeksan kirjaa. Nostalgiset nuortenkirjat -haasteen pariin en tässä kuussa enää ennättänyt, mutta jatkan ainakin Laurojen parissa omia aikojani toivottavasti jo joulukuussa. Haasteesta on tulossa loppukoonti heti ensi kuun alussa, joten muistakaahan te loputkin osallistujat linkitellä minulle koontipostauksia tänne.

Marraskuu oli lukukuuna hyvä myös siinä mielessä, että ehdin lukemaan melko monipuolisesti ja tutustuinpa uusiin kirjailijoihinkin. Hieman myös poistuin mukavuusalueeltani, joten joulukuussa onkin mukava palata oman lempparigenren, historian, pariin. Kotikuntani kirjasto on joulukuun ensimmäisen viikon kiinni, joten nyt on myös hyvä aika lukea kotiin vähitellen kertyneitä lainakirjoja. Puolensa siis tälläkin, vaikka olen ollut jotenkin ihan "sekaisin" ja tuntuu, että kaikki mahdolliset putiikit ovat muka kiinni, vaikka vain kirjasto on. Ja minä sentään työskentelen naapurikaupungin kirjastossa, joten tuskan ei pitäisi yltyä ylimaalliseksi!

Marraskuun lukulistani oli tällainen:
Toni Morrison: Armolahja
E.L. James: Fifty Shades - Vapautettu
Matti Rönkä: Tappajan näköinen mies
Elias Koskimies: Ihmepoika
Jujja Wieslander: Mimmi Lehmä uimahallissa
Anna-Mari Kaskinen: Kanssasi tämä matka
Marja Björk: Mustalaisäidin kehtolaulu
Ulla Kauhanen ja Sana Mustonen: Kissan kosketus 

Nyt toivotan kaikille teille oikein hyvää lukukuuta ja yrittäkäähän tekin ehtiä joulukiireiltänne lukemaan. :) Joulukuussa aion todella siis lukea kotiin kertyneitä lainakirjoja, julkaista loppupostauksen Nostalgisista nuortenkirjoista ja juhlistaa blogisynttäreitäni. Aionpa myös osallistua kirjabloggaajien joulukalenteriin. Pitäkää siis silmät auki. 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.