sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäkuun luetut

Heinäkuu on jo hyvässä vauhdissa, mutta kesäkuun luetut on vielä listaamatta. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että nyt alkukuun on ollut niin kaunis aurinkoinen ilma, että olen kaiken liikenevän ajan lähinnä kuluttanut uimiseen ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Ihanaa, että vihdoinkin tuntuu tulleen kunnon kesä.

Kesäkuu oli huonoista ilmoista huolimatta jotenkin todella ihana. Tuntuu, että siitä jäi aivan ihania muistoja, vaikka en mitään ihmeellistä tehnytkään. Talviturkin heitin juhannuksena, kun oli mielestäni jo korkea aika - oli vesi sitten kylmää tai ei. Ja kylmäähän se oli. :D Lukukuuna kesäkuu oli myös tosi hyvä. Olen erityisen ylpeä siitä, että luin useampia käännöskirjoja kuin tavallisesti, vaikka siihen nyt ei paljon vaadita, kun en välttämättä lue niitä joinakin kuukausina ollenkaan... Määrällisesti olin myös hyvin ahkera lukija, sillä peräti 9 kirjaa kertyi listalle!

Joanne Harris: Kesäviiniä 
Vera Vala: Tuomitut 
Aki Ollikainen: Musta satu 
Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni 

Kesäkuun parhaimpiin lukuelämyksiin kuuluu ehdottomasti Arianna de Bellis tutkii -sarjan tuorein osa Tuomitut. Punaisen muistikirjan nainen oli niin ikään mukava lukukokemus. Yksi kirja minulta jäi kesken, ja kylläpä sitä olinkin yrittänyt saada luettua jo pidemmän aikaa. Kyseessä on Marjo Vilkon tietokirja Suomi on ruotsalainen, joka on nähty myös tv-sarjana. Sarjaa seurasin jonkin verran, mutta kirja oli niin puuduttava ja kuivakka, että kesken jäi. Harmi, sillä aihe - miten kulttuurimme ja yhteiskuntajärjestyksemme on muotoutunut - on mielenkiintoinen.

Katsotaan mitä heinäkuu tuo tullessaan. Salaa hieman toivon, että saisin kuukauden luettujen listalle laittaa 10 kirjaa, mutta en kyllä tosissani usko niin tapahtuvan, vaikka letkeän lukuvaihteen olenkin löytänyt. Mutta tämän enemmittä löpinöittä toivotan teille aurinkoista lukukuuta! Minä lähden tästä taas nauttimaan auringosta. Lukemisiin. :)

2 kommenttia:

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.