sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kyösti: Asioita elämästä

Kyösti von Persiö: Kyösti - Asioita elämästä
112 s.,  Fitra 2017
 
Olen jo joitakin kuukausi seurannut Facebookissa amerikanbulldoggi Kyöstin ja hänen koirakaverinsa Hilpan arkea. Sivu löytyy Facebookista nimellä Kyösti. Koirakaksikon arki on täynnä jos jonkinlaista hyörinää, sillä etenkin Kyösti tekee ahkerasti töitä vahtimalla ulkomaailmaa ikkunasta. Ruoan tullessa kyseeseen molemmilla on yhteinen repliikki "voijaan ottaa" ja päätä nollataan metsässä juoksemalla. Aina välillä on vuorossa matka mökille, jossa myös piisaa töitä, ruokaa ja juoksentelua.
 
Kyöstin Facebook-sivu on hyvin suosittu ja on helppo ymmärtää miksi, sillä niin Kyöstissä kuin Hilpassakin on selkeästi karismaa. Murteellisin kuvatekstein usein höystetyt kuvapäivitykset eivät kyllästytä koskaan, vaan pikemminkin saavat painamaan reagointinappulaa ihastusta tai huvittuneisuutta ilmaisten. Siitä syystä halusin lukea myös Kyöstin ihan ikioman kirjan.
 
Kyöstin oma kirja on taattua kyöstilaatua, mutta siitä saa ehkä vähän sivustoa syvemmän kuvan kaksikon arjesta, sillä Kyösti kertoo esimerkiksi ruoka-asioista ja koirasuhteista hieman tarkemminkin. Pääasia kirjassakin on kuitenkin kuvilla, jotka kuvaavat Kyöstiä ja Hilppaa monenlaisissa toimissa. Jos olet näiden koirien fani, niin tutustu ihmeessä myös tähän kirjaan. Ja vaikket olisikaan, niin kokeile silti - saattaa käydä niin, että kohta olet fani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.