lauantai 27. tammikuuta 2018

Suvin talvi

Inka Nousiainen (kirjoittaja) & Suvi Teräsniska (haastateltava): Suvin talvi
144 s., Otava 2017
kuvat: Mikko Harma
 
Uusia joulukirjoja ilmestyy vuosittain sangen kunnioitettava rivi, mutta talvikirjoja ilmestyy paljon vähemmän. Siksi Inka Nousiaisen Suvi Teräsniskan haastattelujen perusteella kirjoittama Suvin talvi on mukava poikkeus, jota voi fiilistellä vielä näin tammikuussakin. Joulullakin on kirjassa toki oma osansa, mutta niin on syystalven ensimmäisellä lumisateella ja kevättalven sulavesien solinallakin.
 
Suvi Teräsniska pitää kotoilusta etenkin talviaikaan. Hän sytyttää kynttilöitä, sisustaa kotia jouluun, hiihtää pitkiä lenkkejä ja valmistaa lohtulappapuuroa. Teoksesta välittyy todella aito kotoilun meininki. Tästä kirjasta lukija löytää niin suksenvoiteluohjeet kuin vinkkejä talvitekemiseen. Minulle tämä kirja oli myös muistutus siitä miten ihana ja kaunis vuodenaika talvikin parhaimmillaan on.
 
Ainoa asia, joka hieman niin sanotusti pisti silmään, on se miten lavastetun oloisia osa kuvista on. Esimerkiksi Suvin vaatteet kuvissa ovat sellaisia, joita ei voi kuvitella kenenkään käyttävän jäätävässä talvipakkasessa puuhastellessa. Esteettisesti ne ovat hyviä kuvia, mutta samaan aikaan kuvat tuntuvat epäuskottavilta ja hieman rikkovat sitä kotoilun tunnelmaa. Itse ainakin yhdistän kotoilun rentoihin vaatteisiin, jotka toki voivat olla kauniita, mutta silti käytännöllisiä. Yksityiskohtien kuvat ja Suvin perhealbumin kuvat istuvat tekstin kokonaisuuteen paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.