tiistai 7. elokuuta 2018

Heinäkuun luetut

Hei hei heinäkuu! Taakse jäänyt heinäkuu oli kyllä kelien puolesta paras pitkään aikaan ja vaikka helle tylstytti aivot, niin ainakin uiminen maistui. Myös lukeminen maistui kohtalaisesti ja ehdin lukemaan tai kuuntelemaan 6 kirjaa, mikä on helleaivoille oikein hyvä tulos. Kun heinäkuuta miettii nyt, päällimmäisenä tulee mieleen lähinnä tukahduttavat työolosuhteet (ilmastointiongelmia), uiminen ja kirjat, mutta tarkemmin ajateltuna tein vähän muutakin, kuten kävin kesäteatterissa, piipahdin Raippaluodon sillalla ja tein päiväreissun Tampereelle. Heinäkuu oli siis kokonaisuutena mitä mainioin niin aktiviteettien kuin säänkin suhteen. Nyt kun tätä kirjoittelen terassilla, tuntuu melkein kuin olisi kylmä, kun lämpötila on vain +20 ja tuulee. Niinpä, kohden ei ole koskaan.

Mitäkö siis luin heinäkuussa? Oikeastaan lukemani kirjat jakautuivat kahtia eli puolet oli äänikirjoja ja toinen puoli ihan tavallisia kirjoja. Äänikirjat tuntuvat valtaavan nykyään yhä isomman osan lukemieni kirjojen listalta ja aloinkin jo harkita tunnuksia esimerkiksi Storyteliin tai Bookbeatiin, kun tuntuu kuin Ellibsisin e-kirjastosta olisin jo kaikki kiinnostavat kuunnellut. Ajatus on vielä itämässä, mutta varmaan syksyn mittaan testaan sitten ilmaisjaksot ainakin.

Heinäkuu oli siitä jännä kuukausi, että minun ei poikkeuksellisesti tarvinnut kiirehtiä mitään varauskirjojen palautuksia ja sain lukea hyvin pakottomasti juuri niitä teoksia, jotka minua sillä hetkellä kiinnostivat. Ainoastaan yhden lukemiselle oli tietty määräaika, sillä osallistuin Kirjabloggaajien klassikkohaasteeseen. Siihenkin tosin sai valita itse mitä lukee. Heinäkuussa koin siis monta hyvää ja rentouttavaa kirjahetkeä näiden teosten parissa:

Reijo Mäki: Gekko 
Tarja Tuulikki Laaksonen: Kuka keksi haarukan 
Robert Galbraith: Silkkiäistoukka 
Salla Simukka: Musta kuin eebenpuu 
Aino Kallas: Sudenmorsian 
Anni Swan: Iris rukka 

Katsotaan miltä elokuun lista tulee näyttämään. Yksi kirja ainakin on jo luettuna ja ehkä ehdin tällä viikolla kirjoitella useammastakin, sillä vietän ainokaista kesälomaviikkoani ja lukemista ainakin on varattuna vähän liiankin kanssa. Hauskaa ja kesäistä elokuuta kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.