sunnuntai 30. elokuuta 2020

Tinder-päiväkirja

Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja, 213 s., Docendo 2020, kansi: Jyri Alanne


Sanna Kiiski on mediasta tuttu hahmo, sillä hän on työskennellyt pitkään toimittajana ja juontajana. Tinder-päiväkirjassa Sanna Kiiski kertoo rehellisesti kokemuksistaan deittisovellus Tinderissä. Tässä kirjassa on mielestäni ehkä kiinnostavinta se, että tämä tarjoaa ihan todella autenttista ajankuvaa pariutumismarkkinoilta. Kiiski kirjoittaa todella sujuvasti, osuvasti ja paikoin hyvinkin hauskasti. Toki Tinderin yltäkylläisessä maailmassa törmää myös tyyppeihin, joiden käytös ja toiminta ei sinänsä huvita millään tavalla, mutta toisinaan Kiisken kommentit tilanteisiin sen kyllä tekevät.

Kun Sanna Kiiski latasi Tinderin, hän alkoi samalla pitää päiväkirjaa kokemuksistaan. Hän asetti itselleen takarajan poistaa Tinder viimeistään vuoden kuluttua liittymisestä ellei tilanne muuten edellytä sitä jo ennemmin. Lopulta Kiiski vietti Tinderissä täyden vuoden ja aikamoinen vuosi se olikin, sillä siihen mahtui niin positiivisia tapaamisia, uuden kaverin löytyminen, ghostaamisia, epämiellyttäviä treffejä ja ei-toivottuja peniskuvia. Omien kokemuksiensa ohella Kiiski kuvaa myös hyvin aikamme ilmiöitä siitä, miten verkossa käyttäydytään miten sattuu, rajattomilla markkinoilla ei kauaa edellistä mietitä ja aina vain etsitään jotain hieman parempaa diiliä.

Kiiskin kokemukset ovat tietysti yksilöllisiä, mutta valitettavan tuttuja monille tinderöijille. Oman kokemukseni mukaan Tinder voi olla ihan jees, jos siihen ei suhtaudu liian vakavasti. Itse olen sen kautta käynyt ihan mielenkiintoisia keskusteluita, kokenut joitakin ghostaamisia ja löytänyt ihmisen, josta on tullut kaverini. Koen olevani voiton puolella, vaikka kumppania sieltä ei olekaan löytynyt.

Kaiken kaikkiaan Tinder-päiväkirja oli sujuvaa ja mielenkiintoista luettavaa. Tämä teos sopii oikein hyvin myös niille, jotka eivät Tinderiä ole käyttäneet, sillä kuten sanottu, ajankuvana tämä on osuva teos.

 

2 kommenttia:

  1. Itse olen vain kuullut Tinderistä, mutta voin kuvitella, että sinne mahtuu aivan kaikkea. Ja ettei sitä kautta välttämättä löydä ketään varteenotettavaa? Ennen Tinder-aikaa yksi ystäväni kävi sitkeästi sokkotreffeillä aika pitkään ja ehti tavata mitä hämärimpiä tyyppejä, joten Tinder taitaa olla 2000-luvun versio siitä. Itselleni ihan riitti yhdet sokkotreffit! Kun näin kyseisen henkilön, olisin voinut juosta heti karkuun, mutta join sitten kohteliaasti kahvit hänen kanssaan ennen kuin pakenin... 😁 Juuri ajankuvana olisi kiinnostavaa lukea tämä kirja, ja hauskuus on aina plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän ihmisiä, jotka ovat löytäneet puolison Tinderin kautta. Paljon enemmän tiedän kuitenkin ihmisiä, jotka eivät ole löytäneet sieltä mitään :-D Tinder taitaa todellakin olla 2000-luvun versio sokkotreffeistä! Sun sokkotreffit kuulostaa kyllä aika mielenkiintoisilta :'D Kannattaa tutustua tähän kirjaan, jos yhtään jäi kiinnostamaan :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.