maanantai 26. syyskuuta 2022

Sininen huvila

 Eva Frantz: Sininen huvila
7h 42 min., Kustantamo S&S 2018
suom. Ulla Lempinen
lukija: Anna Saksman

Kuuntelin loppukesästä lomalla olessani jonkin verran äänikirjoja, joista en ole vielä kirjoittanut blogiini. Yritän purkaa sumaa nyt syksyn mittaan.

Sininen huvila on ensimmäinen Frantzilta lukemani/kuuntelemani aikuisille suunnattu jännäri. Se avaa komisario Anna Gladista kertovan sarjan, mitä en itse asiassa etukäteen tiennyt tai ollut noteerannut. Kuuntelin kirjan aika nopeaan tahtiin, joten tietyllä tavalla se piti minut otteessaan, vaikka ei kiehtonutkaan samalla tavalla kuin nuorille suunnatut Ruukin salaisuus ja Osasto 23.

Becca on suosittu bloggaaja, joka kirjoittaa lifestyle-blogia nimeltä Sininen huvila. Suosiolla on kääntöpuolensa, sillä myös vihapostin määrä on valtaisa. Kun Beccan pieni Bruno-poika löydetään harhailemasta keskellä yötä autiolla tiellä, löytävät häntä kotiin saattavat nuoret Beccan vakavasti pahoinpideltynä ja henkitoreissaan keittiön lattialta. Poliisikomisario Anna Glad saa tapauksen selvitettäväkseen.

Sininen huvila on dekkari, joka sai ainakin minut kuuntelijana pohtimaan tapausta Anna Gladin mukana ja miettimään mahdollista motiivia. Loppuratkaisu yllätti, vaikka teos lopulta jäikin jotenkin etäiseksi. Luultavasti en tule tämän sarjan parissa jatkamaan, mutta nuortenkirjoja voisin kyllä lukea lisääkin.

2 kommenttia:

  1. Näin bloggaajana tykkäsin tästä dekkarista, koska se kertoi blogimaailmasta. En enää muista sen tarkemmin noita kirjan kuvioita, mutta minusta tämä oli kyllä kiinnostava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tämä kirja on herättänyt kiinnostusta. Aina jotenkin ilahduttaa, kun saa huomata, että vaikka jokin kirja ei olisi ihan oma juttu, niin silti sillä on tykkääjänsäkin. Tulee mieleen Ranganathanin laki: jokaiselle kirjalle lukija, jokaiselle lukijalle kirja ☺

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.