torstai 21. maaliskuuta 2024

Hukkareissu

Beth O'Leary: Hukkareissu
WSOYn äänikirja 2023
alkup. The no-show, 2022
suomentanut Heli Naski
lukijoina Kati Tammensola, Karoliina Niskanen, Usva Kärnä ja Ilkka Villi


Olen kuunnellut jokaisen Beth O'Learyn kirjan. Osa niistä on ollut vahvempia, joku taas jätti hieman kylmäksi. Kaava on ollut pääsääntöisesti sama, tarina on edennyt kahden kertojan vuoropuheluna samoista tapahtumista. Hukkareissu onnistuu yllättämään nostamalla kertojiksi kolme naista, joille sama mies tekee oharit ystävänpäivänä.

Kolmea keskenään varsin erilaista naista, Shiobania, Mirandaa ja Janea, yhdistää pieleen menneet ystävänpäivätreffit. Joseph Carter tekee oharit kaikille kolmelle, joten heti herää kysymys kuka hän oikein on miehiään. Miksi hän sopii treffit kolmen eri naisen kanssa samalle päivälle tai miten hän ylipäätään edes ehtii pyörittää kolmea naista yhtä aikaa? On ilmeistä, että kovin kunnolliselta vaikuttavalla Josephilla on salaisuuksia.

Hukkareissu vaikuttaa aluksi aika klassiselta tapaukselta, mutta jossain vaiheessa palaset alkavat loksahdella kohdilleen ja kirja onnistuu jopa yllättämään. Teos osoittautui paljon syvällisemmäksi kuin osasin odottaa, vaikka O'Learyn kirjoissa monesti tapahtuukin henkistä kasvua ja henkilöt oivaltavat uutta, esimerkiksi laskevat suojaustaan ja oppivat antamaan anteeksi. Hukkareissussa kolmen naisen tarinat kohtaavat tavalla, jota pystyy jossain kohtaa jo hieman ennakoimaankin, mutta mielenkiinto säilyy kuitenkin koko ajan. Lopuksi ääneen pääsee itse Joseph, mikä sinetöi tarinan. Mielestäni tämä on O'Learyn parhaita.

2 kommenttia:

  1. O'Learyllä on kyllä herkullisia lähtökohtia näihin teoksiinsa. Olen häneltä lukenut Kimppakämpän ja Vaihtokaupan ja tykännyt molemmista. Jos tämä on häntä myös parhaimmillaan niin pitää ehdottomasti ottaa lukuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tätä seuraavaksi kirjaksi hänen tuotannostaan, kun Kimppakämppä ja Vaihtokauppa ovat olleet mieluisia! 😊

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.