keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Alkemisti

Coelho, Paulo: Alkemisti
185 s., Bazar 2006, 7. p., 1. p. 2002
suom. Sanna Pernu
alkup. O Alquimista 1988

Lukulistallani on jo pitkään keikkunut Paulo Coelhon Alkemisti. Elina sitä taisi alunperin suositella ja muutenkin olen kuullut siitä niin paljon, että pakkohan kirjaan oli itsekin tarttua. Piste i:n päälle oli se, että löysin sen eurolla seurakunnan järjestämästä myynnistä.

Jotenkin tuntuu, etten osaa sanoa teoksesta oikein paljon mitään. Se on syvällinen, mutta silti hyvin yksinkertainen juoneltaan. Siitä pystyy kyllä löytämään olennaisen sanoman, mutta jotenkin tämä kirja meni yli hilseen. Se on jotenkin liian taiteellinen tai oikeammin kaunopuheinen. Ehkä minun tulee lukea tämä teos vielä joskus uudelleen, jotta ymmärtäisin sitä vielä paremmin. 

Alkemisti kertoo lammaspaimen Santiagosta, joka näkee unessa aarteen. Hän matkaa aarteensa perässä ja kohtaa matkalla vaikeuksia, mutta hän oppii niistä aina jotakin uutta. Todellisena aarteena voidaan kuitenkin pitää juuri näitä hänen matkallaan oppimiaan asioita ennusmerkeistä ja sydämen kuuntelemisesta sekä totuudellisuudesta ja sitkeydestä.

♠♠♠½

2 kommenttia:

  1. Minusta tämä oli ihana kirja, yksi Coelhon vaikuttavimmista teoksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo lukenut Coelholta Alkemistin lisäksi muuta kuin Veronika päättää kuolla, jotenkin sekään ei iskenyt. Ehkä Coelho ei vaan oo oikein mun makuuni. :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.