lauantai 5. toukokuuta 2012

Vääränlainen mies: lauluja

Härkönen, Anna-Leena: Vääränlainen mies: lauluja
55 s., Otava 2010

Anna-Leena Härkönen on tullut tunnetuksi erityisesti romaaneistaan, mutta hän on kirjoittanut myös lauluja. Tämä on hänen toinen lyriikkateoksensa, ensimmäisen bloggasin pari päivää sitten. Täytyy sanoa, että pidin tästä teoksesta paljon enemmän kuin Jos joku kysyis multa -teoksesta.

Vääränlainen mies -teoksessa laulut ovat aiheiltaan kevyempiä ja humoristisempia kuin edellisessä lyriikkateoksessa. Yhteistä teoksille on kuitenkin se, että molemmissa on yhtä suorasukaista kieltä ja tunteenilmaisua. Näissäkin lyriikoissa rakastetaan ja vihataan avoimesti ja kainostelematta. Nämä lyriikat maalailevat eri ikäisten naisten sielunmaisemaa ja elämää. Miehetkin ovat vääränlaisia ja jokaiseen vaivaan on keksitty laastari. 

Teoksen lyriikoita on helppo lukea, niissä on sopivasti rytmitajua eikä sanomaa tarvitse etsimällä etsiä. Toistoa ei myöskään ole liikaa, vaikka kyseessä onkin laulunsanat. Itse pidin erityisesti laulusta "Ystävälle". Se iski suoraan hermoon  ja toi mieleeni yhden ystäväni, vaikka lyriikan naiset ovatkin jo vanhempia ihmisiä. Silti teos sopii mielestäni monenikäisille ystäville. En ota kuitenkaan siitä lainausta, sillä se pitää mielestäni lukea kokonaisena.

♠♠♠½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.