keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Muutama sananen

Ajattelin kirjoitella muutaman sanasen syksyn kuvioistani ja suunnitelmistani. Lukeminen on nyt ollut vähän hidasta, ei oikein ole koulupäivien jälkeen jaksanut tarttua kirjoihin tai jos olisi jaksanut, tekemistä on ollut yllinkyllin. Kyllä tämä tästä taas, jahka nyt vain pääsee taas rytmiin kiinni. Tällä hetkellä on kesken Karoliina Timosen Aika mennyt palaa, jota luen suurella mielenkiinnolla. Harmi vain, että iltaisin olen ollut niin väsynyt, etten ole vielä päässyt ihan hirveän pitkälle.

Syksyn kuvioitani värittää vahvasti koulu ja erilaiset kirjallisuuteen liittyvät jutut. Aloitin opsikelukaupunkini kansalaisopiston järjestämässä kirjallisuuspiirissä kulkemisen tämän kuun alussa, ja odotan seuraavaa kertaa jo innolla. Piiri kokoontuu neljän viikon välein ja olen nuorin osanottaja, mutta mitäpä tuo haittaisi. Kirjallisuuspiirissä saan ainakin keskustella kirjoista, jippii! Tykkään keskustella ja vaihtaa mielipiteitä kirjallisuudesta, ja siksi olenkin kovin iloinen, kun tänne blogiin on alkanut sataa enemmän kommentteja. Kiitos niistä, tuntuu aina mukavalta saada jonkinlaisia reaktioita aikaan: edes vastausreaktion. :D

Koska olen kirjastoalan opiskelija, kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että koulussakin olen tekemisissä kirjallisuuden kanssa. Lokakuussa aloitan lasten- ja nuortenkirjallisuuden kurssin, joten uskoisin, että luvassa on kyseiseen aiheeseen liittyviä arvioita. Siksi olenkin ruvennut jo ottamaan pientä varaslähtöä ja suunnittelemaan mitä lasten- ja nuortenkirjoja voisin lainata. Muuten en kirjallisuutta nyt syksyn aikana opiskele, vaikka mielenkiintoa olisikin.

Blogini yksivuotissynttärit lähestyvät kovaa kyytiä: tosin suuri hetki on vasta joulukuun lopussa. Olen kuitenkin jo ajatellut, että järjestän tuolloin ensimmäisen arvontani. Palkinnotkin olen ehtinyt suunnittelemaan, mutta en ole niitä vielä hankkinut: onhan tässä aikaa. Ilmoitan asiasta tarkemmin sitten kun on sen aika. Olen myös ajatellut tehdä blogiini jonkinlaista ulkoasunmuutosta, lähinnä varmasti värimaailmaa tulen muuttamaan. Saas nähdä mihin päädyn. :)

Ilokseni olen saanut huomata, että lukijoita tulee koko ajan lisää. Tervetuloa vaan kaikille uusille lukijoille! :) Sehän on tämän homman suola, että tietää ihmisten lukevan omia kirjoituksia ja myös ottavan niihin kantaa. 

Lopuksi vielä kerron mitä kirjoja olen tämän kuun aikana ostanut. Kaikki ovat kirjaston poistomyynnistä, aikuisten kirjat maksoivat 2 ja lasten- & nuortenkirjat 1€.
Aikuisten kirjoista mukaan tarttui Laila Hirvisaaren Imatra-sarjan neljäs osa Vuoksen helmi sekä Sonja-sarjan päätösosa Viktoria (Hietamiehen nimellä). Lisäksi ostin Kate Atkinsonin Ihmiskrokettia. Nuortenkirjoista ostin vain yhden Neiti Etsivän ja lastenkirjoista kolme Tammen kultaista kirjaa. Niissä on niin herttainen kuvitus, että en voinut vastustaa. :) Aika hyvä saalis mielestäni, vaikka olisinkin toivonut löytäväni vieläkin enemmän kaikkea kivaa.

Hauskaa ja kirjarikasta syksyn jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Aina sä teet kaikkii kivoja löytöjä kirjaston poistomyynneistä!! :) Ai joo tosiaan, tänne jäi tää "mun" värimaailma... Ehkä ihan hyvä jos uudistat tän enemmän ittes näköseks. :) Ja arvontaa odotellessa, osotteenhan sä jo tiedätkin johon palkintoja saa sitte lähetellä, hehe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä värimaailmassa oo mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää välillä. :D Ootpas muuten voitonvarma, haha :D

   Poista
 2. Itsekin olen miettinyt jonkinlaista lukupiiriä, mutta toisaalta blogi on nykyään niin kiva kanava tähän lukemisjuttuun, etten tiedä riittäisikö aika vielä johonkin muuhunkin... ja blogia kun voi päivitellä melkein koska vaan.

  Ulkoasusta sen verran, että ainakin itse koen joskus vähän häiritseväksi jos blogeissa on kaksi sivupalkkia. Tai siis molemmin puolin blogia sivupalkit. Että niiden remppa voisi selkeyttää asua, joka on aina lukijalle kiva :)

  Ja ps, blogissani on sinulle jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, että blogin kanssa on erilainen vapaus. En kuitenkaan pidä kirjallisuuspiiriäni kovin sitovana, koska se kokoontuu niin harvoin ja vain 1,5 h kerrallaan.

   Heh, olen jo aikaisemminkin jonkun toisen blogista lukenut tuon, että yksi sivupalkki on mielestäsi selkeämpi (kun toiset ovat kysyneet ideoita jne). Olen tuota itsekin ajatellut, mutta tässä pohjassa/tyylissä/mikätämäon se ei oikein toimi, joten pitäisi etsiä uusi tyyli. Sitäkin olen miettinyt, vaikken vielä ole kauheasti syventynyt asiaan. :)

   Poista
 3. Minustakin olisi mukava kuulua lukupiiriin, mutta ei mitään hajua mistä sellaiseen voisi liittyä.
  Itse luin Hirvisaaren Lehmusten kaupunki -sarjan yläasteella sen seurauksena kun koulussa piti ensiksi lukea Koivu ja tähti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukupiirejä voisit etsiä esimerkiksi kotikaupunkisi kansalaisopiston tarjonnasta, niissä niitä yleensä on. Se toki maksaa, mutta ei mielestäni ainakaan liikaa ottaen huomioon siitä saadun ilon. :)

   Mä oon kans lukenut Hirvisaarta useammankin sarjan verran (lukematta vielä Sonja ja Laatokka -sarjat + pari yksittäistä teosta). Itse olen tähän saakka pitänyt eniten juurikin tuosta Lehmusten kaupunki -sarjasta. Sen pohjalta rakennettu kolmiosainen tv-sarja Tauno Tukevan sota on myös hyvä, vaikkei se noudatakkaan kirjojen kertomaa orjallisesti. Minut innosti lukemaan myöskin Koivu ja tähti, jonka ostin joskus kirppikseltä ja siitä se lähti. :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.