keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ääneni Blogistanian Finlandiaan, Globaliaan ja Kuopukseen

Äänestän tänä vuonna ensimmäistä kertaa Blogistanian Finlandiaa, Globaliaa ja Kuopusta. Ehdokasvalintojen tekeminen oli vaikeaa ja paljon hyviä kirjoja jäi listojen ulkopuolelle. Äänestys koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistuja suomen-, ruotsin- ja saamenkielisiä kirjoja sekä niille kielille käännettyjä kirjoja.

BLOGISTANIAN FINLANDIA
3 pistettä
* 
2 pistettä
Paula Havaste: Maan vihat
*
1 pistettä
Katariina Souri: Valkoinen varjo


BLOGISTANIAN GLOBALIA
3 pistettä
Kate Morton: Kaukaiset hetket
*
2 pistettä


BLOGISTANIAN KUOPUS
3 pistettä
Eppu ja Anna Nuotio: Venla T:n se ainoa oikea
*
2 pistettä
Elina Rouhiainen: Vainuttu
*
1 pistettä
Jyri Paretskoi: Shell's Angles ja beibit 

12 kommenttia:

 1. Kudottujen kujien kaupunki oli minullakin listoilla. Ja hitsit, ostin juuri omakseni tuon Mortonin teoksen. Toivottavasti tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kudottujen kujien kaupungin valitseminen listalle oli kyllä helpoimpia päätöksiä näitä listoja tehdessä, on se vaan niin hieno teos. :)

   Kaukaiset hetket on kyllä valloittava teos, uskon että tykkäät. Siinä oli jotain mikä vähän himmensi minun lukukokemustani, mutta kokonaisuutena se on hyvin mukaansatempaava tarina. :)

   Poista
 2. Itäranta on sinunkin listallasi. :) harmittaa, etten saanut sitä ajoissa kirjastosta, sillä olen kuullut niin paljon hyvää teoksesta. Kilpailee Oneironin kanssa kärsisijasta. Jännittävää, kumpi voittaa. Oneironia itsekin äänestin, vaikka mietin, että onhan se jo varsinaisen Finlandian (ja nyt myös Varjo-Finlandian) voittanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani en ole Oneironia lukenut, ja tuskin aion lukeakaan. Olen toisaalta kuullut siitä kehuja, mutta jotkut ovat luonnehtineen kirjaa lähinnä omituiseksi. Jälkimmäisten luonnehdintojen tarkemmat kuvaukset tekivät minulle selväksi heti alkuunsa, että ei varmastikaan ole minun kirjani, eikä aihe kieltämättä juurikaan kiinnosta. :D Mutta hienoa, että teos on kuitenkin löytänyt lukuisia lukijoita, jotka osaavat sitä arvostaa. :)

   Poista
 3. Maan vihat sai minulta täydet <3
  Kiva, että Shell's Anglesit sai pisteen sinulta, minulla se jäi niukasti pistesijojen ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maan vihat oli kyllä ihana, joten se oli pakko ympätä listaan mukaan. Moni hyvä jäi listan ulkopuolelle, kuten esimerkiksi Mustosen Emännöitsijä. :-) Kuopuksen äänet oli paljon helpompi valita, vaikka harmittaa, että joudin jättämään Heikkilän Louhen liiton listalta pois.

   Poista
 4. Kudottujen kujien kaupunki oli minunkin listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi kyllä saada mukavasti ääniä, kun kuitenkin toiseksi sijoittui. Mutta kuten listalta näkyy, se olisi mielestäni ansainnut voiton. :)

   Poista
 5. Veikkaan, että Kate Mortonin kirja on pisteiden arvoinen. En ole vielä itse lukenut, mutta se odottaa hyllyn reunalla. Muista Mortonin kirjoista olen pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kyllä malttaisi antaa Mortonin teoksen odottaa, niin hyvin hän on minut vakuuttanut. Ensi syksynä on kaiketi tulossa taas uutta suomennettua materiaalia, ja sitä kyllä odotan jo! :D

   Poista
 6. Olen niin iloinen että sinäkin annoit täydet pisteet Mortonille! <3 Moyesin kirja kilpaili minullakin pistesijoista, se oli mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morton kyllä ansaitsi pisteensä, vaikkei tainnut sitten sen kummemmin pärjätäkään mittelössä. :) Moyesin kirja oli todellakin mahtava ja vaikka nyt rajoitankin varausten tekemistä kirjastoon, niin uuden Moyesin (eli Kerro minulle jotain hyvää -teoksen jatko-osan) varasin jo kirjastosta, niin että olen heti joukon etunenässä saamassa sen käsiini, kun se keväällä ilmestyy. :D

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.