lauantai 2. huhtikuuta 2016

Maaliskuun luetut

Maaliskuu jäi lukutahdiltaan huomattavasti hitaammaksi kuin pari viimeisintä kuukautta. En kuitenkaan onneksi kärsinyt mistään suuremmasta lukujumista, mutta muuta puuhaa oli vain niin paljon, että en oikein ehtinyt lukemaan niin paljon kuin olisin halunnut. Ihana kevätaurinko on vetänyt minut ulkoilemaan innolla ja se on tuonut tulleessaan jonkinlaisen sisustusinspiraationkin, niin että silitin jo verhot valmiiksi vaihtoa odottamaan ja vaihdoin lopultakin huonekasveihin mullat, sillä sitä vailla ne olivat olleet jo turhan kauan. Lumista vapautuneet tiet innostivat myös kaivamaan fillarin esiin ja ehdin sillä pari pyrähdystä jo tehdä, kun sain tänään tietää, että etupyörä on ollut melkein irti... Onneksi mitään ei sattunut!

Maaliskuussa elämääni tuli iso muutos, sillä aloitin viime tiistaina uudessa työssä. Kahdeksan kuukauden mittaisen työttömyyden päättyminen on ollut suuri helpotus, sillä olen kokenut melkoisen turhauttavaksi sen, että kova hinku työntekoon on ollut, mutta töitä ei ole vain löytynyt. Nyt kuitenkin pääsin lastenkirjastovirkailijan sijaiseksi melkein vuoden mittaisella sopimuksella. Uusi työpaikkani on viihtyisä ja vieläpä sellaisen matkan päässä, etten joutunut muuttamaan mihinkään. Tuntuu siltä, että työyhteisöön solahtaminen on sujunut mukavasti ja työpaikka tuntuu mieluisalta, joten olen todella iloinen nykyisestä työtilanteestani. :)

Maaliskuun viimeisinä päivinä en juuri jaksanut kirjaa avata, sillä uusi työ ja aikaiset aamuherätykset ovat tuoneet unen illalla melkoisen tehokkaasti. Kuukauden monista menoista huolimatta luin kuitenkin kuusi kirjaa ja poistuin kerran ihan uusille urille, kun luin kirjallisuuspiiriimme eräkirjan. Muutoin luinkin sitten kevyehköä kirjallisuutta, kuten alla olevalta listalta näkyy. Pidin suurimmasta osasta lukemistani kirjoista, ja sehän on tärkeintä.

Enni Mustonen: Verenpisara ikkunalla
Victoria Hislop: Elämänlanka
Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa
Eppu ja Anna Nuotio: Ihana Venla T

Tällä hetkellä minulla on kesken yksi elämäkerta ja yksi äänikirja, jonka lainasin työmatkoilla kuunneltavaksi. Saattaa tosin olla, että päädyn kuuntelemaan sitä jo ennen maanantaita, sillä Leena Lehtolaisen Kuparisydän on kyllä ollut tähän saakka todella mukaansatempaava teos!

4 kommenttia:

  1. Onnea sijaisuudesta! Määräaikainen työ ilahduttaa varmasti, etenkin pitkähkön työttömyysjakson jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kyllä määräaikainenkin työ maistuu mukavalta työttömyyden jälkeen, etenkin kun koen nykyisen työpaikkani hyväksi oppipaikaksi matkalla kohti (jossain hamassa tulevaisuudessa toivottavasti odottavaa) vakityöpaikkaa.

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.