sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Maaliskuun luetut ja muita kuulumisia

Maaliskuu meni eikä paljon maata näyttänyt, vaikka vanhan sananparren mukaan "maaliskuu maata näyttää". Olen jo ehtinyt kauhistella ajatusta, että tuleva kesä olisi yhtä kolea ja sateinen kuin edellinenkin, sillä kevät näyttää etenevän aivan liian hitaasti minun makuuni. Pääsiäisenä oli kuitenkin aivan ihana ilma ja sää suosi myös virpomiskierroksella olevia lapsia. Meillä virvotaan pääsiäislauantaina eikä palmusunnuntaina, kuten suurimmassa osassa maata. Ovellani kävi 18 pientä virpojaa, kaikkien vuosien ennätys!

Pääsiäinen oli minulle ihanaa ilon ja riemun aikaa, sillä sain juuri ennen pyhiä tietää saaneeni vakituisen työpaikan! En oikein vieläkään tunnu kunnolla tajuavan, että nyt ihan todella töitä riittää hamaan tulevaisuuteen asti. Kyseessä on sama työ, jota ehdin jo vähän yli vuoden tekemään määräaikaisena. En pitänyt valintaani todellakaan itsestäänselvyytenä, joten jännitystä riitti kyllä ihan todella aina tiedon tuloon asti. On ihanaa, että saan jatkaa samassa paikassa.

Maaliskuussa luin tai kuuntelin 7 kirjaa. Kun oivalsin mitä kaikkia äänikirjoja e-kirjastolla onkaan tarjottavana, tuntui kuin uusi maa olisi auennut. Olen jo ehtinyt aloittaa huhtikuullekin äänikirjan, mutta siitä lisää sitten ajallaan. Maaliskuussa luin:

 Heikki Turunen: Simpauttaja
Herman Koch: Pormestari
Antti Tuuri: Taivaanraapijat
Salla Simukka: Punainen kuin veri

Nyt kun katsoo maaliskuun listaa, tuntuu kuin olisi kulunut pieni ikuisuus siitä, kun olen lukenut listan ensimmäiset kirjat. Tuskin muistin, että todellakin vasta kuukausi takaperin olen ne lukenut! Tuntuu, että tällä välillä on tapahtunut niin valtavan paljon. Huhtikuussakin olen ehtinyt lukemaan jo pari kirjaa kokonaan, aloittamaan kolmatta ja äänikirjakin on kesken. Niistä kirjoittelen jo toivottavasti lähipäivinä. Nyt on kuitenkin sen verran hyvän oloinen lukudraivi päällä, että tekee mieli enemmän lukea kuin kirjoittaa lukemastaan.

Aurinkoista huhtikuuta!

2 kommenttia:

 1. Onnittelut vakinaisesta työpaikasta, hieno juttu!
  Minäkin olen löytänyt e-kirjaston ääni- ja muut kirjat viime kuukausina ja iloinnut tästä ilmaisesta palvelusta, joka on aina käden ulottuvilla, kunhan on jokin laite käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on niin erilaista suunnitella tulevia kuvioita niin töissä kuin omassakin elämässä, kun tietää varman kiintopisteen elämälleen. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.