maanantai 16. huhtikuuta 2018

Annin ruokakirja

Anni Hautala: Annin ruokakirja
128 s., Otava 2017

Annin ruokakirja on ollut minulla nyt jo pariin otteeseen lainassa ja edelleen jäi muutama hyvältä vaikuttava resepti testaamatta. Tässä kirjassa riittää selkeitä ja helppojakin reseptejä moneen makuun: on makeaa, suolaista, kasvisruokaa, liharuokaa, juomia, leivottua, paistettua ja keitettyä. 

Annin ruokakirjasta olen tähän mennessä testannut valkosipuliaiolin, sitruuna-kermapastan, sitruunarahkan ja bataatti-vuohenjuustopihvit. Reseptit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, niitä on helppo seurata ja mokaamisen mahdollisuus on melko olematon. Tosin onnistuin siinäkin kertaalleen, mutta se ei ole kyllä reseptistä johtuvaa - unohdin kananmunan pihveistä ja voin kertoa, että on kovasti helpompi kääntää niitä, jos niissä on jokin sidosaine. Maku oli kuitenkin hyvä ja sitruunarahkan ohella sen ohje jäänee käyttööni myös jatkossa. Annin ohjeella uskaltauduin myös ensimmäistä kertaa tekemään itse majoneesia, eikä se ollutkaan yhtään vaikeaa! Siitä tosin tuli aika väkevää, sillä käyttämissäni valkosipuleissa oli yllättävän paljon ytyä.

Jos haluat löytää monipuolisen keittokirjan tai helppo reseptejä, vastaus on Annin ruokakirja. Jo pelkästään tämän kirjan lukemisesta välittyy hyvä fiilis, sillä mielestäni sen layout kuvineen ja värimaailmoineen on sangen onnistunut. Kun saan tämän uudelleen lainalle, aion testata ainakin hapankorppukakun!

2 kommenttia:

  1. Tänä keväänä on ilmestynyt useampia ihania keittokirjoja. Minä odotan tätä nettiruokatilauksen mukana huomenissa (kaupanpäällinen ;-) Sitten ei kun kokeilemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole juurikaan seurannut mitä kaikkia keittokirjoja on ilmestynyt, mutta tämän Annin kirjan bongasin jo ihan pirteän kannenkin ansiosta. Tämä voisi kyllä olla kiva minunkin omistaa :-)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.