sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kimppakämppä

Beth O'Leary: Kimppakämppä
13 h 45 min., WSOY 2020
alkup. The Flatshare, 2019
suom. Taina Wallin
lukijat: Kati Tamminen ja Anssi Niemi
kansi: Andy Bridge
 
Joskus maalis-huhtikuun vaihteessa, muistaakseni, kuuntelin Nextorystä Beth O'Learyn kovasti kehutun Kimppakämpän. Kirja oli minulla jo lainassa perinteisenä kirjana, mutta kun kahden lukijan tulkitsemaa äänikirjaversiota kehuttiin Instagramissa, päätin sittenkin kuunnella kirjan. Se osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä toteutus oli tosiaankin onnistunut. Pidin myös kirjan juonesta, jonka perusasetelma oli kiinnostavalla tavalla ihan uudenlainen.
 
Kustannustoimittajana työskentelevä räiskyvä ja värikäs Tiffy jää vaille asuntoa Lontoossa. Samaan aikaan yöhoitajana työskentelevällä Leonilla on on huutava rahantarve ja yöaikaan vapaa sänky. Tiffy tarttuu Leonin asuntoilmoitukseen ja päätyy tämän vuokralaiseksi siten, että asunto on tiettyinä kellonlyöminä Tiffyn ja toisina Leonin. Tiffy nukkuu heidän vuoteessaan yöt ja Leon päivät, eikä heidän tarvitse edes tavata toisiaan.
 
Kerronta etenee vuoroin Tiffyn ja vuoroin Leonin näkökulmasta. Kumpikin elää omaa elämäänsä, mutta Leonin asunto on heille molemmille koti ja elämän kiintopiste. Tiffyn aloitteesta he alkavat kommunikoida jättämällä toisilleen viestejä post-it -lapuille. Tilanne alkaa mutkistua, kun viestin välitykselläkin ilmassa alkaa väreillä kiinnostusta. Kun sitten koittaa se vääjäämätön hetki, jolloin Tiffy ja Leon tulevat tapaamaan toisensa, alkaa asumisjärjestely mennä mielenkiintoiseksi.
 
Pidin tästä kirjasta, sillä tämä on jotenkin sellaista pehmeää viihdettä. En oikeastaan ole ihan varma mikä tässä teoksessa niin puhutteli. Ehkä se oli se ymmärtäväisyyden, auttamisen halun ja ystävällisyyden ilmapiiri, joka alunperin kietoi vaippaansa. Teokseen myöhemmin tuleva romanttinen väre ja suojelevuus olivat myös ihania asioita. Huumoriakin teoksessa pilkahtaa, vaikka mikään hersyvä kirja tämä ei mielestäni ollut. Aika symppis kirja kaiken kaikkiaan!
 
♠♠♠♠

6 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä, kun maaliskuussa(?) tämän luin! :) Hieman erilainen chick lit -tyylinen kirja, mutta parempi kuin monet muut lukemani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on kyllä tosi moni kehunut eikä suotta. Toivottavasti O'Learyltä tulee pian uutta luettavaa. :)

   Poista
 2. Tämä kirja tulee Instagramissa vastaan jatkuvasti ja on kiinnostanut minuakin koko ajan. Kunhan vain ehtisin joskus lukea... Kirjan idea on tosi kutkuttava, on hauska nähdä millaisen keitoksen kirjailija saa siitä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosiaan ollut Instassa paljon esillä, enkä ihmettele miksi. :)

   Poista
 3. Minä yritin alkaa tätä kuuntelemaan, mutten kestänyt sen naislukijan ääntä. Nyt sain onneksi lukukirjan käsiini, kiitos kustantajan, niin pääsen tämänkin kesän mittaan lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukijan ääni ja tapa lukea vaikuttaa kyllä tosi paljon siihen, minkälaisen kirjakokemuksen saa. Onneksi sait printtikirjan käsiin, niin ei mene hyvä tarina äänikirjan lukijalla pilalle. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.