tiistai 7. joulukuuta 2021

Operaatio Hardcore Ysäri

Heidi Silvan: Operaatio Hardcore Ysäri 
111 s., Myllylahti 2021
kansi: Karin Niemi

Olen tänä syksynä kiertänyt poikkeuksellisen paljon vinkkaamassa 5.-6. luokkien oppilaille, vaikka tavanomaisesti vinkkaus on keskittynyt alemmille luokille. Koska minulla ei ole valmista vinkkilistaa tuolle ikäryhmälle, olen käynyt nuortenkirjoja vinkkarin otteella läpi. Tähän kirjaan törmäsin meidän harjoittelijan vinkistä, mutta vinkkilistalle tämä ei lopulta päätynyt. Juoni-idea on kuitenkin kiva!

12-vuotias Otso viettää paljon aikaa puhelimella tai pelikonsolin ääressä. Kun puhelin viedään huoltoon, isä haastaa Otson elämää viikon ajan ysärimeiningillä: ei puhelinta, pelikonsolia tai muita teknisiä laitteita. Otso ottaa haasteen vastaan, koska haluaa näyttää skeptiselle isälleen, että pystyy siihen. Hän saa houkuteltua mukaansa kolme kaveriaan, ja niin alkaa Operaatio Hardcore Ysäri. Panoksena on paitsi maine myös mummon lupaama viisikymppinen.

Juoni-idea on mielestäni hauska, laittaa nyt nykynuori elämään ysärin hengessä ilman teknisiä vempeleitä viikoksi! Joskus omakin 2000-luvun alkuvuosiin sijoittuva teini-ikäni tuntuu auttamattoman muinaiselta, kun nykytekniikkaa katsoo. Otsolle kavereineen sattuu monenlaisia kommelluksia, kun he yrittävät keksiä tylsään ysäriviikkoonsa tekemistä. Ensin heidän tosin pitää keksiä mitä ihmiset ysärillä oikein tekivät...

Vaikka idea onkin mielestäni kiva, toteutus on ehkä hieman tylsä minun makuuni. Meni vähän liikaa koheltamiseksi, joten oikein sellaista kunnon tarttumapintaa ysärihenkeen ei sitten lopulta ollutkaan. Tulipa nyt luettua ja koettua kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.