keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heinäkuun luetut & kuulumiset

Heinäkuu alkaa vedellä viimeisiään, enkä oikein käsitä minne se aika taas vierähti. Tuntuu, että nykyään aika kuluu ihan valtavan nopeaa. Olin nyt koko kuukauden töissä naapurikaupungin eräässä lähikirjastossa, jossa olin myös viime kesänä. Kirjoittelinkin työkuulumisistani tänne blogiinkin. Tänä vuonna töiden loppuminen ei tunnu niin haikealta kuin viime vuonna, sillä tiedän jatkavani syksyllä kirjallisuuspiirissä siellä samaisessa kirjastossa. Luopumisen tunne ei ole niin suuri, vaikka olikin vähän haikeaa jättää avain ja pinssi (johon sai laittaa nimen) työpaikalle ja sulkea ovi takanaan kiinni. On kuitenkin ihan mahtavaa aloittaa loma, jota on edessä vähän yli kolme viikkoa. Sitten aloitankin työharjoittelun, joka kestää tammikuun puoliväliin saakka.

Yleensä kirjastossa työskentely kasvattaa lainamääräni ja lukuvauhtini pilviin. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna niin ei käynyt, vaikkakin tein lainauslistan kirjoista, joita olin hyllyistä bongaillut. Tänään lainasin niitä niin paljon, että en meinannut jaksaa kantaa niitä autoon. Mukaan lähti miltei koko Nina -sarja, jonka aion lukea loppuun piakkoin sekä sarjakuvia ja aikuisten romskuja. Vaikka lukuvauhtini tuntui etanamaiselta, luin kuitenkin 19 kirjaa, joista yksi oli äänikirja, 7 nuorten romaania, 3 kuvakirjaa, 1 sarjakuva, 1 novellikokoelma, 3 tietokirjaa ja 3 aikuisten romaania. 

Lista näyttää tältä:
Katja Kettu: Piippuhylly
Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä - kirjablogikirja
Mervi Heikkilä: Noitatarinoita Myöpelinmäellä (äänikirja)
Tracey Gorderoy: Leevin uintiretki 
Enni Mustonen: Paimentyttö
Laila Hirvisaari: Viktoria
Olga Temonen: Emäntänä Olga
Herman Koch: Lääkäri
Elina Rouhiainen: Uhanalainen

Melko nuortenkirjavaltainen siis tästä heinäkuusta kehkeytyi, mutta on se vaan ollut mukavaakin lukea vanhoja rakkaita kirjoja ja vähän uuttakin. Kuukauden suurin ahaa -elämys kirjojen parista tuli varmaan silloin, kun tajusin Herman Kochilta ilmestyneen uuden teoksen. Mikään kirja ei ollut toista mieleenpainuvampi, mutta yhdellä kirjalla oli ainakin lievää vaikutusta tuleviin lukemisiini, sillä Enni Mustosen Paimentytön innoittamana lainasin pari Topeliuksen satua luettavaksi.

Mitä muuta sitten tein heinäkuussa kuin olin töissä ja luin? Kävin poimimassa mustikoita ja vadelmia, aloitin viinimarjojen keruun kotipihasta (seuraavaksi kaverin luo, paapan luo ja lopuksi kotikotiin keräämään), uin, mökkeilin, pyöräilin, kokeilin uusia reseptejä, näin kavereita, sain ensimmäiset tomaatit omista taimista ja löysin Downton Abbeyn pariin. Miten olenkaan voinut missata niin mainion sarjan..? :-)

Palaillaan taas elokuun puolella! Tässä yhteydessä toivotan myös tervetulleeksi uudet lukijani, teitä ei voi koskaan olla liikaa. :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.