Vaikka oikeastaan joka kuukausi toistan itseäni ja sanon "kylläpä kuukausi meni taas nopeasti", niin nyt todella tarkoitan sitä. Maaliskuu tuntuu menneen ohi suorastaan tuplanopeudella, mutta samalla kertaa maaliskuu oli minulle hyvin toimelias kuukausi: sain tehtyä runsaasti koulujuttuja, kerättyä materiaalia opinnäytettäni varten ja myös luettua hyviä kirjoja! Kävin myös pitkästä aikaa pitämässä satutunnin kirjastossamme ja oli kyllä mukavaa taas omaksua tuo tuttu satutädin rooli. Ihanan keväinen ja aurinkoinen kuukausi tuntuu antaneen minulle lisäenergiaa ja aikaa tuntuu riittäneen hyvinkin kaikenlaiseen mukavaan tekemiseen, kuten kaverien tapaamiseen, vaikka on tähän kuuhun mahtunut ikäviäkin asioita. Mutta niitä en jaksa muistella, nyt haluan vain mennä kohti kesää aurinkoisin mielin. :) Bongasin muuten ensimmäisen leskenlehden jo 24.3. eli todellakin poikkeuksellisen aikaisin!
Maaliskuussa päätin siirtyä blogissani uudelle "tasolle" ja vaihdoin profiilikuvakseni oman kuvani. Nyt bloggaaminen tuntuu jotenkin virallisemmalta: en ole enää anonyymi ankkapatsas vaan ihan oikea ihminen, joka antaa kasvot näille ajatuksille ja mielipiteille. Lukijamääränikin on karttunut maaliskuun aikana, mikä on todella mahtavaa. Luku on vihdoin kolminumeroinen, sillä teitä on todellakin siellä jo huikeat 101 lukijaa (tekisi mieli vitsailla ja sanoa "dalmatialaista" :D)! Tervetuloa siis kaikille uusille lukijoille! Lupailin joskus, että järjestän arvonnan sitten kun 100:n lukijan raja menee rikki. Sen aion edelleen tehdä, mutta joskus kesällä vasta: en ole vielä keksinyt edes mitä laittaisin palkinnoksi, sillä tämä tuli niin yllättäen. :)
Maaliskuussa luin seitsemän kirjaa, joista kaksi edustaa genrejä, joita en oikeastaan koskaan lue. Halusin olla ennakkoluuloton ja valita kirjallisuuden genrejen kurssilla luettavaksi sellaisia teoksia, joihin en välttämättä muuten tutustuisi. Valitsin siis luettavakseni kirjat scifin ja kauhun maailmoista. Lisäksi ihan omavalintaisesti luin yhden näytelmän, yhden runoteoksen, yhden omaelämäkerran (kirjallisuuspiiriin), yhden nuortenkirjan ja yhden romaanin, jossa oli piirteitä monista genreistä.
Kuukauden luettuni ovat:
Kirsi Ranto: Ole se valo joka olet - enkeleitä ja villasukkia
Raili Mikkanen: Hopearenkaan taika
George Orwell: Vuonna 1984
Jennifer Egan: Sydäntorni
Minna Canth: Työmiehen vaimo
Edith Södergran: Levottomia unia
Stephen King: Hohto
Lukukuuni tuntuu onnistuneelta, vaikka en taaskaan ehtinyt oman hyllyn kirjojen pariin enkä päässyt lukemaan Pelon Jokapäiväistä elämäämme tai Kähkösen Kuopio-sarjaa. Nyt huhtikuussa minulla on onneksi enemmän valinnanvapautta, vaikkakin kirjallisuuspiiri kokoontuu peräti kaksi kertaa ennen kesätaukoa. Huhtikuussa tulen varmuudella lukemaan siis ainakin jonkin maaseutukuvauksen ja yhden kotimaisen dekkarin, sillä ne ovat piirimme aiheina. En tiedä minkä kirjan pariin ensimmäiseksi lähtisin nyt maaliskuussa, kun omassa hyllyssä edelleen odottaa mielenkiintoisia kirjoja ja kirjastostakin on lainassa vinot pinot! Lähdenkin tästä ratkomaan tuota asiaa, joten ei muuta kuin hyvää lukukuuta kaikille!
Voisiko huhtikuun kotimainen dekkarisi olla vaikka Kati Hiekkapellon uusin - oletko jo lukenut?
VastaaPoistaEn ole lukenut vielä Hiekkapellon ensimmäistäkään teosta, heh. :) Pelkäänpä, että en enää ehdi saada käsiini tuota teosta, kun on varmaan kirjastossa sen verran menollaan. Ehkäpä löydän jonkin hyvän ehdokkaan kuitenkin, dekkareita kun en ole kauheasti lukenut, niin vaihtoehtoja riittää. :D
PoistaMinullakin kuukausi hurahti ohi lähes huomaamatta, mutta oli hauska huomata kuun lopussa, että ehdin kuitenkin lukeakin kaiken kiireen seassa :) Ja hyvin olet sinäkin ehtinyt!
VastaaPoistaKivaa huhtikuuta!
Kivaa huhtikuuta myös sinulle! :)
PoistaVaikka 1984 on tunnetumpi, Brave New World on kyllä dystopiana mielenkiintoisempi. 1984 on niin selvää ylhäältä alas kohdistuvaa terroria, kun taas Brave New Worldissa tavalliset ihmiset ovat voimakkaammin sitoutuneet hirviömäisen maailmanjärjestyksen ylläpitoon.
VastaaPoistaEnpäs ollut ennemmin kuullutkaan Brave New Worldista mitään, joten Vuonna 1984 taitaa tosiaan olla tunnetumpi. Täytyy laittaa nimi mieleen, jos vaikka joskus innostuisin taas dystopian pariin palaamaan. :)
Poista