keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Huhtikuun luetut

Huhtikuuni tuntuu olleen jotenkin hyvin toimintapainotteinen ja kiireinen, vaikka ehdinkin lukea todella paljon verrattuna koko alkuvuoteen. Tuntuu hienolta, että olen taas löytänyt paremmin aikaa ja tilaisuuksia nauttia hyvistä kirjoista, sillä alkuvuosi on ollut kyllä nahkea, vaikka luettuakin on tullut.

Lukemisen lisäksi olen huhtikuussa tavannut kavereitani, sisustanut kotia kevääseen ja riemuinnut ihanista kevätilmoista. Olen myös vihdoin aloittanut opinnäytetyöni kirjoittamisen, mikä kyllä on nostanut painon harteiltani! Halusin tehdä muut koulujutut ensin pois alta, jotta voin nyt muutaman viikon keskittyä pelkästään oppariin. Teoriaosuuden tulee olla valmis ja palautettu ohjaajalle 15.5., mihin kyllä uskon pystyväni. Syksyllä paneudun sitten empiriaan, sillä aineistonkeruu on vielä kesken. Kesällä aion vain nauttia hyvistä kirjoista ja olla liikoja miettimättä opparia.

Luin huhtikuussa laskutavasta riippuen 11 kirjaa. Lukukuuni oli melkoisen runopainotteinen, samoin dekkareita luin peräti kaksi. Kyllä huomaa, että kesä lähestyy, kun dekkarit alkavat vähitellen ilmestymään luettuihini. Myös laadullisesti lukukuuni oli mielestäni hyvä, sillä yhdenkään kirjan lukeminen ei ollut tervassa tarpomista.

Kuukauden luettuni:
Anna-Mari Kaskinen: Sinulle laulavat linnut 
Alexander McCall Smith: Naisten etsivätoimisto nro. 1 
Heikki Turunen: Tie, totuus ja elämä 
Sirpa Kähkönen: Lakanasiivet 
Mervi Heikkilä & Jussi Matilainen: Kummajaisten kylä 
Leena Lehtolainen: Luminainen 
Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito 

Toukokuussa olen jälleen vapailla vesillä lukuvalintojeni suhteen, sillä kirjallisuuspiiri jäi tauolle maanantain kokoontumisen jälkeen. Kirjastosta lainattuja kirjoja on hyllyssäni pitkä rivi, samoin omassa hyllyssä on ihan liikaa lukemistaan odottelevia teoksia. En aseta itselleni mitään tavoitteita tai suunnitelmia siitä, mitä tulen lukemaan. Nyt menen entistä puhtaammin fiiliksen pohjalta!
 
Hyvää vappua ja ihanaa kevättä kaikille, lukemisiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.