tiistai 20. lokakuuta 2015

Liebster award

Sain Unelmien aika kirjablogin Katriinalta Liebster award -tunnustuksen, joka lämmitti kyllä kovasti! :) En ole pitkään aikaan saanut mitään tunnustusta ja vaikka kävijämäärät ja kommentit osoittavatkin, että blogiani luetaan, on tunnustus kumminkin jotenkin ekstrakiva juttu.

Haasteen sääntöihin kuuluu:
 
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Katriina kysyi seuraavat kysymykset lokakuun ja Halloweenin kunniaksi: 

1. Pidätkö kauhukirjoista? Toisaalta kyllä ja toisaalta en. Kauhujutut eivät oikein tunnu omilta, sillä ne saavat mielikuvitukseni toisinaan laukkaamaan turhankin villisti. Samanaikaisesti kuitenkin pidän Stephen Kingin tavasta luoda psykologista kauhua ja jännitystä. Viime aikoina Kingin tuotanto on alkanut kiinnostaa minua, mutta vielä en ole lukenut häneltä juuri mitään.
2. Mikä on paras kauhukirja ja miksi? En ole mikään kauhukirjallisuuden asiantuntija ja olenkin lähinnä lukenut vain Stephen Kingin kauhukirjoja. Paras lukemani kauhukirja onkin Stephen Kingin Hohto, sillä siinä on onnistuttu rakentamaan hyvin tiivistyvä juoni ja pelattu lähinnä psykologisen jännityksen keinoilla eikä niinkään verellä ja suolenpätkillä.
3. Millaisista kauhuolennoista tykkäät lukea (esim. vampyyrit, kummitukset, zombiet, noidat, ihmissudet)? Tykkään eniten sellaisista kauhukirjoista, joissa hahmot ovat ihan tavallisia ihmisiä varustettuina joillakin yliluonnollisilla kyvyillä. Varsinaiset kauhuolennot liitän kummituksia lukuun ottamatta fantasia- kuin kauhukirjallisuuteen. Kummitukset ovat suosikkejani, mutta myös noidat, vampyyrit ja ihmissudet ovat toisinaan mielenkiintoisia hahmoja.
4. Mitä Halloween aiheisia kirjoja suosittelisit muille? En yhtäkkiä keksi mitään Halloween-aiheista kirjaa, jonka olisin lukenut.
5. Mikä on paras paikka ja hetki lukea kauhukirjoja? Mielessäni näen kauhukirjat sopivana lukemisena syksyn pimeisiin ja myrskyisiin iltoihin, kun tuuli vinkuu nurkissa ja kotoinen sohvannurkka ja viltti lohduttavat pelottavimmissa kohdissa. Todellisuudessa minulle paras ajankohta lukea kauhukirjoja lienee mahdollisimman valoisana aikana, kuten kesällä, jottei ympäristö luo lisää kauhuelementtejä mieleeni! :D
6. Mikä kirja on saanut sinut oikeasti pelkäämään? Joskus ala-asteikäisenä luin R.L. Stinen Goosebumpseja ja Nightmare Roomeja, ja parhaiten on painunut mieleeni ensimmäinen kauhukirjakokemukseni, joka oli Goosebumps-sarjaan kuuluva Karmivat pianotunnit. Silloin kyllä pelotti. :D
7. Kuunteletko tunnelmaa luovaa musiikkia lukiessasi kirjoja? En. Keskityn lukemaani paremmin, kun ympärillä ei tulvi sanallisia ärsykkeitä.
8. Luetko kirjoja aina parhaillaan kuluvaan vuodenaikaan tai juhlapyhään liittyen? En juuri koskaan, vaan valitsen kirjat ihan fiiliksen mukaan. Kesällä ei tosin välttämättä kauheasti huvita lukea talvisia kirjoja.
9. Mikä kirjoihin liittyvä asia kauhistuttaa sinua eniten? Hmm, ehkä ajatus jostain kosteusvauriosta tai muusta sellaisesta jossain arvokkaiden kirjojen arkistossa tai vaikka tavallisessa kirjastossakin tuntuu kaikkein kamalimmalta.
10. Juhlitko riehakasta Halloweenia vai rauhoitutko pyhäinpäivänä vai kumpaakin vai ei kumpaakaan? En ole tainnut koskaan juhlia Halloweenia, mutta en toisaalta rauhoitukaan sen kummemmin pyhäinpäivänä. Ehkä luen jotain hyvää kirjaa, eli en tee mitään tavallisuudesta poikkeavaa.
11. Minkä aihealueen kirjoja luet yleensä eniten? En ole varma haetaanko tällä nyt tiettyä genreä vai eri aiheita, jotka kiinnostavat, mutta historia on suosikkigenreni ja aiheina ylipäätään kirjallisuudessa kiinnostaa muun muassa salaisuudet ja ihmissuhdekuviot.

Vaikka tunnustus ilahduttikin minua kovin ja olisi näin ollen oikeus ja kohtuuskin laittaa tunnustus kiertoon, jätän sen tällä kertaa tekemättä, sillä päähäni ei pälkähdä yhtäkään uutta kysymystä, jonka voisin esittää. O-ou. Mutta tietäkää kumminkin, että jokainen blogi, jota minä seuraan, on mielestäni kyllä tunnustuksen arvoinen! :)

2 kommenttia:

 1. Kosteuvaurio vastaus oli ihan paras :D itsekkin luin nuorena Nightmare roomeja ja goosebumpseja Pitäis kurkistaa jotain niistä ihan nostalgia syistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olishan se nyt kamalaa, jos tuttu kirjasto kohtais jonku vesivahingon ja ei vois mennä lainaamaan mitää. :DD

   Mä yritin viime syksynä lukea tuota Karmivat pianotunnit, mutta ei vain napannu enää. Jätin heti alkuunsa kesken ja hyvä niin, että jää hyvä (ja pelottava) lukumuisto elämään kaikessa rauhassa eikä mee nyt pilalle. :)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.