keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa

Miia Seppälä: Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa - Tee itse ihana joulu
kirjan kuvat: Marika Koskimäki-Ketelä
112 s., Moreeni 2017
 
Miia Seppälän uusi teos Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa - Tee itse ihana joulu antaa oikein todella vinkkejä ihaniin jouluherkkuihin, koristeisiin ja lahjoihin. Kirja koostuu osioista, joissa vuorollaan käsitellään herkut, erilaisista materiaaleista tehtävät askartelut ja lopuksi vielä lahjavinkit. 

Seppälän askarteluvinkit ovat todella idearikkaita ja niissä käytetään kekseliäästi kodeista löytyviä materiaaleja, kuten appelsiininkuoria, joihin voi tehdä lamppuöljyn avulla kynttilän. Hauskoja ideoita oli mielestäni myös kuorista tehtävät ruusukkeet, linnuille tehtävät herkut ja erilaiset korttimallit. Herkkujen puoleltakin löytyy monta ideaa, kuten vaaleanpunaiset sokeripalat ja karamellilusikat. Erityisesti mieleeni jäi suklainen jäädyke, jota täytyy kyllä jossain vaiheessa testata. Kaiken kaikkiaan tästä kirjasta löytyvät ohjeet ovat helposti toteutettavissa ja selkeästi jäsenneltyjä.

Tästä kirjasta näkee, että Seppälä on jouluihminen, jolla ideoita piisaa. Ihana ajatus mielestäni on joulupäiväkirja, jonka kirjoittamisen Seppälä aloittaa hyvissä ajoin ennen joulua. Siihen kirjataan jouluvalmisteluita ja muita joulun alla tapahtuneita juttuja. Voin vain kuvitella kuinka hauska niitä on lukea vuosien jälkeen ja samalla palata johonkin tiettyyn, itselle ehkä hyvinkin merkitykselliseen jouluun.

Et ehkä enää tälle vuodelle kaipaa jouluista ideakirjaa, mutta tämä kirja kannattaa painaa mieleen ensi joulun varalle. Tästä löytyy uusia kivoja ideoita, jollaisia ainakaan minä en ole vielä muista joulukirjoista löytänyt, mikä varmastikin lisää mielenkiintoa tätä kirjaa kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.