perjantai 15. joulukuuta 2017

Oi ihana joulukuu

Outi Loimaranta & Marjo Koivumäki (kuvat): Oi ihana joulukuu
142 s., Otava 2017 (2009)
kannen suunnittelu: Tiia Javanainen

Oi ihana joulukuu on tunnelmallinen kirja luettavaksi jouluvalmistelujen keskellä. Siitä huokuu lämpöä ja kiireettömyyttä, joka kovin usein arjessa joulua rakentaessa meinaa jäädä taka-alalle: on kiire, kaupoissa on ruuhkaa, vaatehuone on siivoamatta, piparit paistamatta ja lahjat kääritään paketteihin aattoa edeltävänä yönä. Loimarannan kirja luo joulun tunnelmaa pala palalta. Siinä esitellään runsaan kuvituksen kera neljä erilaista joulukotia. Kirja on jaettu osioihin sen mukaan montako viikkoa on jouluun. Hauska idea mielestäni.

Koivumäen ottamissa kuvissa on lähes poikkeuksetta edustettuna ihana lumijoulu, jollaisen saaminen on nykyään enemmän arpapeliä kuin varmaa. Kuvien kautta sitä onkin mukava fiilistellä, jos verhojen takana ammottaa vain paljas maa. Meille tosin saatiin jo taas lunta, ja toivon sen kestävän edes aattoon. Vähän huonolta näyttää, sillä lämpötila näyttää jo nollaa.

Itse en saanut mitään erityisiä vinkkejä joulusisustukseen tai joulunviettoon tästä kirjasta, mutta luinkin tämän lähinnä joulunodottelukirjana, joka kuljetti minut jo aattoillan kiireettömyyteen. Nyt ei siis muuta kuin rennosti kohti joulua!

2 kommenttia:

  1. Voitin tämän kirjan Maalla-lehden kisasta. Meidän liian vanhaan taloon en saanut uusia ideoita. Tytär sai kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kirja pääsi kuitenkin kiertoon! :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.