lauantai 30. kesäkuuta 2018

Valkea kuin lumi

Salla Simukka: Valkea kuin lumi
e-äänikirja, 5 h 24 min., Tammi 2014
lukija: Anna Saksman
Lumikki-trilogia, osa 2.
 
Kuuntelin maaliskuussa Salla Simukan Lumikki-trilogian avausosan Punainen kuin veri. Se osoittautui todella jännittäväksi trilleriksi, joka piti minut hyvin otteessaan. Halusin tietysti tietää mitä Lumikille tapahtuu niiden jännittävien tapahtumien jälkeen, joten varasin jatko-osan ja nyt odottelen kolmatta osaa. Valkea kuin lumi oli myös jännittävä kirja, mutta tuntui melkeinpä hieman epätodelliselta avausosan jälkeen. Nautittavaa kuunneltavaa tämäkin kuitenkin oli, joten kolmatta osaa odotan kiinnostuneena.

Lumikki Andersson on lähtenyt Tampereen tapahtumien jälkeen matkalle Prahaan saadakseen hieman etäisyyttä asioihin. Prahassa hänen on tarkoitus vain nauttia olosta ja tehdä mitä huvittaa. Kesken matkan hänen luokseen ilmestyy nuori nainen, joka kertoo Lumikille suuren uutisen, joka tuntuu selittävän monta asiaa. Nuori nainen näyttää kuuluvan johonkin outoon lahkoon, jonka tekemisistä myös paikallinen journalisti on kiinnostunut. Äkisti tapahtumat saavat jännittäviä sävyjä ja näyttää siltä, että Lumikki ei ole Prahassa niin turvassa kuin kuvitteli.

Salla Simukka tuntuu osaavan kirjoittaa taidokkaasti koukuttavaa jännitystä, joka tihenee hetki hetkeltä. Mielestäni trilogian avausosa oli käänteissään uskottavan tuntuinen ja Tampere miljöönä kiinnosti. Tämä toinen osa oli mielestäni hieman korkealentoinen tiettyjen juonenkäänteiden suhteen, mikä hieman himmensi jännityksen aitoutta. Kuitenkin pidin tästäkin kirjasta ja kuuntelin tätä mielelläni.

♠♠♠♠

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.