tiistai 23. huhtikuuta 2019

Tappajan tyttöystävä ja muita rikoksia

Leena Lehtolainen: Tappajan tyttöystävä ja muita rikoksia
9 h 30 min., Tammi 2018
lukija: Krista Putkonen-Örn
 
Odotin pitkään ja hartaasti, että saisin kuunneltavakseni Leena Lehtolaisen rikosnovelleja sisältävän uutukaisen. Levyllä sen olisin saanut nopeastikin, mutta en omista laitteita, jotka toistaisivat mp3-levyjä. Siispä kyttäsin ahkerasti Ellibsin valikoimaa ja se kannatti, sillä ennätin lopulta lainaamaan teoksen ensimmäisenä. Tykkään kuunnella Lehtolaisen teoksia äänikirjoina, sillä jostain syystä ne eivät itse luettuna oikein nappaa. Tämä teos oli kyllä odottamisen arvoinen.
 
Tappajan tyttöystävä ja muita rikoksia pitää sisällään erilaisia rikostarinoita. Mukaan mahtuu tapauksia Maria Kallion ja Pertti Strömin poliisiurilta, samoin toisesta sarjasta tuttu Hilja Ilveskero on myös edustettuna. Osa novelleista on selkeitä rikostarinoita, osa taas on mielestäni enemmänkin jännitystarinoita kuin rikostarinoita. Yhtä kaikki kiinnostavia kuunnella kuitenkin jokainen. Itselle jäi erityisesti mieleen Ström-tarina ja teoksen nimikkonovelli Tappajan tyttöystävä, jossa tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen kirjastoon.
 
Viihdyin tämän kirjan parissa oikein hyvin ja se siivitti kävelylenkkejäni oikein mainiosti. Välillä jopa päätin lähteä lenkille siksi, että halusin kuunnella äänikirjaa. Ei tämä kirja kuitenkaan mitenkään järin ikimuistoinen ollut, mutta viihdykkeenä tämän halusinkin kokea. Lehtolainen osaa kirjoittaa hyviä tarinoita, joiden parissa ei kovin helpolla pääse kyllästymään.

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut hyvin mielelläni Lehtolaisen kirjoja, mutta tämän kirjan ilmestymistä en ole edes huomannut. Kiitos vinkistä, laitan lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vähän vaivihkaa tämä taisi ilmestyä, ehkä siksi ettei tämä rakennu tietyn hahmon ympärille eikä näin ollen voida käyttää myyntivalttina mitään "Maria Kallion uudet tutkimukset" -tyyppistä (nojoo vähän kömpelö :D) markkinointilausetta.

   Poista
 2. Ole kuunnellut useita Maria Kallio -dekkareita, ja minusta Lehtolainen kirjoittaa tavalla, joka taipuu kuunneltavaksi erinomaisesti. Novellit varmaan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunneltuna Lehtolaisen tekstit ovat mielestäni jopa ihan parhaimmillaan.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.