maanantai 1. huhtikuuta 2019

Liian kaunis tyttö

Reijo Mäki: Liian kaunis tyttö / Sakari Roivas 1.
9 h 44 min., Otavan äänikirja 2019
alkup. 1993
lukija: Jussi Puhakka 
 
Olen joitakin Reijo Mäen Vares-dekkareita lukenut tai kuunnellut, mutta hänen kirjoittamansa lyhyempi Roivas-sarja on ollut vielä tutustumista vailla. Löysin kolmiosaisen Roivas-sarjan ensimmäisen osan äänikirjana Ellibsistä, joten päätin lopulta tutustua m yös Roivakseen. Sakari Roivas on suomalaissyntinen tukholmalaispoliisi, joka viettää melko kunnollista elämää.
 
Söderin rantaruovikosta löytyy niskaan ammuttu mies. Sairauslomalle toisen tapauksen tiimoilta passitettu Roivas saa kuulla uhrin olleen hänen tuttavansa. Roivas lupaa uhrin äidille, että tämän poika tulee saamaan oikeutta ja tekijä saadaan kiikkiin. Vaan eipä Roivas tiedä mitä lupaa. Uusia uhreja ilmaantuu, eräs kaunis puolatar herättää Roivaksen suojeluhalun ja kaiken lisäksi joku tuntuu kulkevan miehen kannoilla.
 
Liian kaunis tyttö oli sinänsä ihan ok dekkari, ei mitenkään huikea, mutta ihan viihdyttävä kumminkin. Aika monta juonirihmaa tässä tuntui olevan ja välillä tuntui, että hieman olisi voinut selkiyttää. Aion jossain vaiheessa kuunnella muutkin Roivakset, sillä hahmona Sakari Roivas oli aika mukavan tuntuinen tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.