keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Maaliskuun luetut

Maaliskuu maata näytti, todellakin! Yhtäkkiä maaliskuun lopussa sitä vain huomasi, että lumet ovat yhtäkkiä kadonneet johonkin. Kevät on suonut ainakin täällä lakeuksilla hyviä säitä, sillä sadepäiviä ei ole juuri ollut. On ollut kiva käydä lenkillä tai kävellä töihin äänikirjaa kuunnellen. En ole aikaisemmin yhtään tykännyt nappikuulokkeista, mutta nyt otin ne käyttöön ja huomasin, että nehän on aika kätevät, jos vain pysyvät paikoillaan. Tämä uusi tapa ulottaa äänikirjat myös liikkumisen lomaan on lisännyt kuuntelemieni äänikirjojen määrää, sillä ehdin kuunnella maaliskuussa niitä peräti neljä.

Maaliskuu oli kirjasaldoltaan yllättävän hyvä kuukausi, sillä kuunneltujen kirjojen lisäksi luin 5 kirjaa. Maaliskuussa ryhdistäydyin taas myös opintojeni suhteen oikein toden teolla. Aloitin kurssin, jossa on viikkokohtaiset deadlinet ja se on kieltämättä aiheuttanut stressiä melko tavalla. Odotankin jo pääsiäistä, kun pääsee huilaamaan pitkän viikonlopun merkeissä. Tarkoitus on silloin kyllä myös vähän opiskella, mutta myös nollata päätä. Tiedä sitten miten aion nuo kaksi asiaa yhdistää.. Nukkua ainakin aion pitkään, ja se jos mikä rentouttaa.

Maaliskuussa koin useammankin mahtavan kirjaelämyksen. Loistavina mieleeni jäi heti alkukuussa luetut Rouva C. ja Piiat. Niiden lisäksi innostuin myös löydettyäni vetävän jännärin Rouva Westaway on kuollut, sillä jännityskirjallisuus ei ole yleensä oikein kolahtanut. Haastelukemiset edistyivät vain yhden kirjan verran, sillä valloitin uutena maana Venäjän Seinäjoen kirjaston nojatuolimatkailuhaasteessa. Huomattavaa kuitenkin on, että luin maaliskuussa peräti kaksi käännöskirjaa (niissä maissa siis olin jo haasteen tiimoilta käynyt) ja meikäläisen asteikolla se on paljon.

Maaliskuun luetut listana:
Minna Rytisalo: Rouva C.
Kathryn Stockett: Piiat
Enni Mustonen: Ruiskukkaseppele 
Päivi Alasalmi: Riivatut
Enni Mustonen: Kielon jäähyväiset
Reijo Mäki: Liian kaunis tyttö
  
Olen nyt alkuvuoden aikana ostanut poikkeuksellisen paljon kirjoja, jopa enemmän kuin yleensä koko vuoden aikana. Ajattelin kirjoittaa niistä erillisen postauksen lähiaikoina. Piakkoin on myös tulossa postaus Enni Mustosen Metsäkukkia asvaltilla -kirjasta, jonka ehdin jo kuuntelemaan äänikirjana nyt heti kuun alkuun. Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä lukukuukaudelta! Mukava kuulla, että pidit Rouva C:stä. Luin sen itsekin vuodenvaihteen tienoilla ja olin suorastaan rakastunut! En ole muuten kuullutkaan tuosta Maijalan esseekokoelmasta, kiitos siis hyvästä kirjavinkistä! Teos sopisi minulle luettavaksi kahdestakin syystä: ensinnäkin Canth kiinnostaa ja toiseksi olen viime aikoina ajatellut, että olisi kiva tutustua esseisiin, koska en ole ehkä edes ikinä lukenut niitä.

    Tuo Piiat-kirja muuten olisi kiva lukea myös joskus! Kiva kuulla, että pidit siitä. Olen nähnyt siitä tehdyn elokuvan ja se oli huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on vähän sellainen toive tai ajatus, että olisi kiva tutustua esseisiin. Maijalan kirjan perusteella ne ei ole ihan mun juttu, mutta ehkä voisi kokeilla vaikka Merete Mazzarellan kirjoja. Niitä on ainakin kovasti kehuttu. :)

      Piiat-elokuva oli kyllä omana teoksenaan hyvä, mutta kalpenee kirjalle. Jos ei liikaa vertaa, niin elokuvassakin on hetkensä, mutta kirja on niin paljon monisyisempi. Sen kirjan haluaisin omaankin hyllyyn. :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.