torstai 6. kesäkuuta 2019

Toukokuun luetut

Kylläpäs aika taas juoksee vinhaa vauhtia. Tuntuu, että etenkin nämä kesäkuun ensi päivät ovat olleet täynnä tohinaa. Töissäkin yleensä tahti rauhoittuu kesää kohti, mutta nyt tuntuu siltä, että vauhti ainakin täksi viikoksi vaan kiihtyy. Tällä viikolla olen ollut työpäivien jälkeen niin väsynyt, että en ole jaksanut istua koneen ääreen enkä oikein lukeakaan muuta kuin tenttikirjoja, koska niitä on pakko lukea, jos mielii välttyä paniikilta. Työ on kuitenkin onneksi edelleen yhtä mielekästä kuin aina ennenkin, joten kiirepiikitkin kestää. Huomenna mulla on vapaapäivä ja aion pitää tauon tenttikirjoista. Aikomuksena olisi lukea vaikkapa Kaari Utrion Kirstiniä, joka on mulla nyt ihan alkutekijöissään.

Toukokuu oli lukukuukautena ja kuukautena muutenkin ihan valtavan hyvä. Sain opintojani etenemään hyvin, mikä on huojentavaa. Sain luettua peräti 10 kirjaa, ja ensimmäistä kertaa aikoihin tosiaan sain kympin rikki. En tosin ole siihen mitenkään erityisesti pyrkinytkään. Lisäksi luin yhden tenttikirjan. Määrän lisäksi toukokuu oli myös laadullisesti hyvä lukukuukausi, sillä lähes kaikki luetut olivat mielestäni todella hyviä ja mieleenpainuvia. Lisää tällaisia nappiosumia, kiitos!

Kirsi Pehkonen: Juuret Jylhäsalmella
Ruth Ware: Valhepeli 
Enni Mustonen: Sotaleski
Pierre Lemaitre: Silmukka
Laura Lähteenmäki: Iskelmiä
Kristina Ohlsson: Lasilapset 
Kate Thompson: Yön eläjä
Kristiina Vuori: Näkijän tytär

Mietin mitä muuta kirjallista tein lukemisen lisäksi. SPR:n kirppiksellä kävin kirjaostoksilla, kun oli jokin alepäivä. Ostin pari pokkaria ja Toni Morrisonin teoksen Rakkaus. Kaikki ostokset tosin todennäköisesti jäävät odottelemaan lukuvuoroaan toviksi jos toiseksikin, mutta ei se haittaa, sillä ne ovat olleet loputtoman pitkällä lukulistallani muutenkin. Kävin toukokuussa myös ottamassa neljännen tatuointini. Tällä kertaa halusin ikuistaa iholleni kuvan, joka liittyy tähän tärkeään lukuharrastukseen ja miksei myös ammattiinikin. Nyt olkavarttani koristaa kirjapino ja teksti "olen elänyt tuhat elämää". Lienee sanomattakin selvää, että pidän siitä kovasti. :)

 Palataan taas, kun saan jotain luetuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.