perjantai 3. tammikuuta 2020

Hyvä aviomies

Liane Moriarty: Hyvä aviomies
11 h 56 min., WSOY äänikirja 2017 (suomennettu 2014)
alkup. The Husband's Secret, 2013
suom. Helene Bützow
lukija: Meri Nenonen
 
Jotta sain Seinäjoen kirjaston nojatuolimatkailuhaasteeseen uuden maan, valitsin Storytelistä kuunneltavakseni Liane Moriartyn teoksen Hyvä aviomies. Moriarty on australialainen kirjailija ja sinne tämä teoskin sijoittuu. Teoksessa tarkastellaan avioliittoja ja ihmissuhteita useammankin pariskunnan kautta.
 
Cecilia on kiireinen perheenäiti, joka on mukana monessa, huoltaa tyttärensä ja kotinsa säntillisesti, toimii Tupperware-konsulenttina ja suhteesta aviomies John Pauliinkin löytyy vielä kipinää. Eräänä päivänä Cecilia löytää sattumalta miehensä arkistopapereiden joukosta kirjekuoren, joka pitää sisällään kohahduttavan salaisuuden. Toisaalla Tess kuulee miehensä ja serkkunsa rakastuneen toisiinsa. Tilanne on käsittämätön ja Tess päättää lähteä. Rachel puolestaan on leski, joka kuulee, että hänen poikansa aikoo muuttaa perheineen New Yorkiin. Tuska edessä olevasta erosta pojanpoikaan on kipeä, mutta niin on yli 20 vuotta sitten murhatun tyttären kuolemakin. Tess tosin arvelee saaneensa syyllisen selville. Cecilian, Tessin ja Rachelin elämänpolut kohtaavat Sydneyssä.
 
Hyvä aviomies on kirja, jossa arki särkyy ja hakee uusia uomiaan. Teoksessa esitellyt aviomiehet ovat hyviä aviomiehiä omalla tavallaan, sellaisia joista puolisot haluavat pitää kaikesta huolimatta kiinni. Alkuteoksen nimi "Aviomiehen salaisuus" on myös kuvaava, sillä kullakin aviomiehellä on myös omat salaisuutensa, juuri ne, joista huolimatta puolisot haluavat pitää heistä kiinni.
 
Olen joskus aloittanut kuuntelemaan Moriartyn teosta Tavalliset pikku pihajuhlat, joka jäi minulta kesken. Suhtauduinkin tähän teokseen hienoisella jännityksellä, sillä en luottanut siihen, että teos lähtisi viemään mennessään. Niin kuitenkin kävi sangen nopeasti ja pidin tästä teoksesta paljon. Tässä on mielenkiintoisia ihmissuhdekoukeroita, sopivasti jännitystä, huumoria ja paljon tunnelatausta, joka välittyy siitäkin huolimatta, että Meri Nenonen lukee tämän teoksen aika ilmeettömästi.

♠♠♠♠

4 kommenttia:

  1. Tämä oli ihan hyvä kirja, mutta enemmän tykkäsin Mustista valkeista valheista. Hyllyssäni odottaa myös se Tavalliset pikku pihajuhlat, ja juuri viime päivinä olen vaihteeksi miettinyt senkin lukemista, mutta saa nähdä kuinka käy, kun monia muitakin kiinnostavia kirjoja on odottamassa. Tavalliseen tapaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama juttu: monta kiinnostavaa kirjaa on odottamassa ja lista täydentyy koko ajan. Eipä ainakaan lopu lukeminen kesken koskaan! :D

      Poista
  2. Minä olen tykännyt kaikista Moriartyn kirjoista, myös tästä. Tavalliset pikku pihajuhlat on suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä voisin antaa Tavallisille pikku pihajuhlillekin uuden mahdollisuuden! :)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.