maanantai 20. toukokuuta 2024

So Late in the Day

Claire Keegan: So Late in the Day - Stories of Women and Men
Grove Press 2023

Claire Keegan on noussut tiiviillä ilmaisullaan yhdeksi viime aikojen suosikkikirjailijoistani. Olen lukenut molemmat häneltä suomennetut romaanit Nämä pienet asiat ja Kasvatti, jotka molemmat ovat olleet kokoaan suurempia tarinoita. En malttanut odottaa lisää suomennoksia, joten kun kirjastokimpassamme oli saatavilla novellikokoelma So Late in the Day, varasin sen luettavakseni.

Luen melko vähän englanniksi ja vaikka kielitaitoni onkin ihan hyvä, on englanniksi lukeminen minulle yleensä hidasta. Tällä kertaa yllätyin siitä, miten nopeasti nämä novellit tuli luettua läpi, vaikka toki Keeganilta osasin odottaa selkeää kieltä.

Tämä kokoelma sisältää novellit So Late in the Day, The Long and Painful Death ja Antarctica. Jokainen niistä on julkaistu jo aiemmin joko lehdissä tai muissa teoksissa. Kaikki ne ovat uskomattoman vahvoja ja mieleenpainuvia tarinoita ihmisten välisistä kohtaamisista joko pidemmän ihmissuhteen kautta tai lyhyinä kohtaamisina. Ne paljastavat ihmisluonteen heikkoja kohtia ja synkimpiä piirteitä, mikä varmaan selittääkin sen, miten vahva jälkimaku näistä tarinoista jää. En osaa edes valita mikä näistä tarinoista oli eniten mieleeni, sillä pidin kaikista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.