perjantai 25. joulukuuta 2015

Rudolf Koivun joulukirja

Rudolf Koivun joulukirja
120 s., WSOY 1990
 
Rudolf Koivun joulukirja julkaistiin vuonna 1990, kun tuli kuluneeksi 100 vuotta kuvittajan syntymästä. Kirja sisältää jouluisia tarinoita tutuilta tarinankertojilta, kuten Anni Swanilta ja Raul Roineelta, joiden tarinoita kirjassa oli useampiakin, ja lisäksi mukaan mahtuu myös tuttuja joululauluja. Kaikki tekstit tukevat hienosti Rudolf Koivun töitä, joille tämä kirja kunnianosoitukseksi on koottukin.
 
Luin hiljattain toisenkin joulukirjan, jonka kuvitus oli Rudolf Koivun käsialaa, joten osa tämän kirjan kuvituksesta oli jo tuttua. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä kuvituksen ohella myös tarinat olivat mukavia ja niiden parissa viihtyi hyvin. Hieman tosin ihmettelin, kun välillä kuvitus tuntui kertovan tarinoiden kanssa ihan samaa tarinaa, mutta sitten kuitenkin oli maininta, että "kuvitus siitä ja siitä sadusta". Tuntuu aikamoiselta yhteensattumalta, että kaksi eri tarinaa sopisivat niin hyvin yksiin, että sama kuvitus kävisi aukottomasti molempiin.
 
Mielestäni tämä on mukavan tunnelmallinen joulukirja ja tämä parissa oli mukava rauhoittua jouluun. Suosittelen kyllä tutustumaan tähän, jos haluatte lukea mukavia ja perinteisiä joulusatuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.