keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Shell's Angles ja beibit

Jyri Paretskoi: Shell's Angles ja beibit
311 s.,Karisto 2015
 
Lokakuun lopussa tutustuin Haneen, Samuun ja Rudiin, jotka muodostavat Shell's Angles -mopojengin yhdessä Hanen eli Henrin tyttöystävän Millan kanssa. Odottavan aika oli hyvin pitkä, kun varausjonossa odottelin luettavakseni tätä sarjan kolmatta osaa Shell's Angles ja beibit.
 
Tämän teoksen tarina jatkuu suoraan siitä mihin edellinen osa Shell's Angles ja Kalajoen hiekat jäi. Koko jengillä menee pakka sekaisin, kun Rudi saa tyttöystävältään Hannalta tekstiviestin, jossa tämä kertoo olevansa raskaana. 15-vuotias Rudi on kauhuissaan ja ystäviltä kysytään kykyä tukea häntä tässä uudessa ja yllättävässä tilanteessa. Onneksi porukassa on mukana edes yksi tyttö tasapainottamassa poikien taipumusta häslingin aiheuttamiseen, ja nytkin Milla on se, joka keksii miten saadaan asiat taas rullaamaan. Pojat pääsevät testaamaan hoivataitojaan Henrin pikkusiskon nukeilla, mutta kuinkas ollakaan, yksi nukeista kidnapataan.
 
Vaikka Rudilla onkin edellisen osan tapaan keskeinen asema tarinassa, niin nyt pääsemme tutustumaan paremmin Samuun. Samu on nyrkkeilyä harrastava poika, josta paljastuu melkoista herkkyttä ja perhekeskeisyyttä, jonka hän uskaltaa myös tuoda esiin. Tytöistä Samulla ei juurikaan ole kokemusta, mutta nyt hän on ihastunut toden teolla netissä tapaamaansa Siruun. Ainakin jollekin elämä tuntuu hymyilevän, kun Rudi yrittää sulattaa vauvauutista ja Hane keksiä keinon saada Pinjan nukke takaisin.
 
Shell's Angles ja beibit on mielestäni pohjavireeltään vakavampi teos kuin edeltäjänsä. Pojat joutuvat nyt ensimmäistä kertaa oikeasti oppimaan vastuullisuutta ja he joutuvat kohtaamaan elämän yllätyksellisyyden. Vaikka koko porukalla on hieman vitsit vähissä, niin kaverusten välistä naljailua ja vitsailua ei kuitenkaan niin vain nitistetä. Vauvauutinen ja kadonneen nukkevauvan tapaus nivoo heidät entistä tiukemmin yhteen, sillä Shell's Angles ei tunnetusti jätä kaveria pulaan - oli sitten kyse mistä tahansa. Tämä sarja on kokonaisuudessaan upea tarina tosiystävyydestä.
 
Tämä teos jatkaa sarjan tutulla linjalla vakavammasta pohjavireestään huolimatta. Paretskoi tuntuu ottavan hyvin haltuun myös tällaisen vakavamman aiheen, joka pysäyttää nuoren (pojan). sillä aina ei elämä voi olla vain hauskaa roadtrippeilyä ja yllytyshulluja temppuja, vaan joskus pitää kohdata mullistavia asioita. Ainut asia, joka hieman minua tässä teoksessa häiritsi oli se, että nyt tarina ikään kuin jakaantuu kahteen osaan, kun Rudi vetäytyy Hannan seuraan pohtimaan tulevaa. Mutta niinhän se menee, että elämässä on muutakin kuin vain yhdessä porukassa hengailu. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa tälle sarjalle. (Tuleehan sitä, jooko jooko jooko? :-D)
 
♠♠♠♠½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.