maanantai 5. helmikuuta 2018

Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia

Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia
189 s., Otava 2018
 
Anna-Leena Härkösen uusi kolumnikokoelma on täällä ja se on kyllä taattua laatua. Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia on ilmestynyt Apu-lehdessä vuosina 2013-2017. Osa niistä oli minulle jo tuttuja lehdestä luettuina, mutta Härkösen tekstejä kyllä lukee aina mielellään uudestaankin.
 
Ihan ystävänä sanon sisältää kolumneja aiheesta kuin aiheesta: matkustelusta, arkielämästä, ihmistyypeistä, ihmissuhteista ja erilaisista sosiaalisissa tilanteissa tehdyistä huomioista ja koetuista asioista. Vaikka en pysty nostamaan mitään erityisiä juttuja tästä teoksesta esille, on kokoelma täynnä nasevia, osuvia ja humoristisia tekstejä, joiden parissa aika kuluu nopeasti ja yhden luettuaan haluaa lukea toisenkin. Mieleenpainuvin kolumni minulle oli Nuoruuden synti, sillä siinä mainitaan paitsi Laila Hirvisaari (fanitan!) ja Häräntappoase (fanitan sitäkin!)
 
Voin kyllä suositella tätä Härkös-faneille ja kaikille, jotka ymmärtävät mustaakin huumoria ja kaipaavat jotain lyhyttä ja ytimekästä luettavaa. Välillä on täysin paikallaan lukea jotain kepeää ja samalla tutun tunnistettavaa asiaa, ja tuntuu kuin olisin saanut tästä valtavasti lukupuhtia käyttööni.

2 kommenttia:

  1. Katselinkin kirjan mainosta muutama päivä sitten ja arvelin, että tämä olisi mukavaa välipalaluettavaa. Pidän paljon Härkösen kirjoista ja tavasta kirjoittaa, joten tämän kirjan kyllä haluan lukea. Kiva oli lukea postauksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni puhutteli Härkösen edellinen kolumnikokoelma enemmän, mutta ei tämäkään huono ollut. Suosittelen tutustumaan, sillä tämä on todella toimiva välipalakirja ja itseäni ilahdutti se, että sain todellakin kokonaisen kirjan luetuksi. Viime aikoina lukutahtini on ollut hidasta, ja silloin kaipaa tällaista helppoahyvää luettavaa. :-)

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.