sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Huhtikuun luetut

Huhtikuu tulvineen ja sateineen on nyt takana ja ainakin vielä näyttää, että toukokuu vihdoin tuo tullessaan aurinkoa ja vihreyttä. Huhtikuun luetut on vielä listaamatta, joten ennen kuin esittelen toukokuussa jo lukemani kirjat, on aika palata vielä hieman huhtikuuhun.

Tuntuu, että huhtikuussa tapahtui paljon kaikenlaista, vaikka todellisuudessa erilaiset tapahtumat sijoittuvat ihan muutamaan päivään. Ensimmäinen juttu oli töissä järjestämämme prinsessapäivä, johon kirjastolaiset pukeutuivat satuhahmoiksi. Itse vedin päähäni punaisen lettiperuukin ja nappasin apinan kainalooni eli Peppi Pitkätossuna mentiin. Joskus on hauska heittäytyä! 

Ensimmäinen irtojäätelö!
Toinen huhtikuun hieno elämys oli miniloma Helsinkiin hyvän ystävän luo. Tuon reissun aikana kävimme Helsingin kaupunginteatterissa katsomassa Myrskyluodon Maijan ja olihan se huikea. Välillä meni ihan kylmät väreet ja kyyneleitä nousi silmiin, oli se sen verran tunteisiin menevä esitys. Siitä sain uutta intoa lukea eteenpäin Myrskyluoto-kirjoja, joista olen suunnitelmistani huolimatta lukenut edelleen vain ensimmäisen. Onneksi olin kuitenkin joskus vuosia sitten katsonut kirjoista tehdyn tv-sarjan, joten teatterissa oli helppo seurata missä mennään. Miniloman aikana käytiin myös tsekkaamassa Kansalliskirjasto. Ammattikorkeassa eräs opettaja sanoi, että sinne pitäisi kaikkien kirjastolaisten joskus suunnata, joten nyt on rasti ruudussa sen osalta! :-D


Huhtikuussa ehdin lukemaan seitsemän kirjaa tai oikeastaan kuusi, sillä yksi kirjoista on keittokirja. Siitä tosin testasin eri reseptejä ja tutkailin eri vaihtoehtoja paljon, joten melkein koko kirja on kyllä oikeastikin luettu sanasta sanaan. :) Nämä kirjat luin:

Karin Erlandsson: Kuolonkielot
Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmella salamoi 
Anni Hautala: Annin ruokakirja 
Kristiina Vuori: Disa Hannuntytär 
Hilja Valtonen: Kilroy sen teki 
Maija Tiensuu: Rakas rintamamiestalo 

Huhtikuun luettujen suhteen mentiin siis aika kevyellä linjalla. Toukokuu onkin sitten alkanut ihan erilaisten kirjojen kanssa, sillä olen ehtinyt tälle kuulle lukemaan Pauliina Rauhalan Synninkantajat ja kuuntelemaan Antti Tuurin Kylmien kyytimiehen. Kirjoitan niistä lisää lähipäivinä, mutta sen voin jo sanoa, että seuraavaksi on kyllä taas kevyemmän kirjan vuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.