keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Rakas rintamamiestalo

Maija Tiensuu (teksti) & Annabelle Antas (kuvat): Rakas rintamamiestalo
159 s., Docendo 2018
 
Rintamamiestalot ovat ehdottomia suosikkejani, jos puhutaan omakotitalojen talotyypeistä. Pitkään ihailin lähinnä suuria uljaita kartanoita, mutta joitakin vuosia sitten aloin nähdä rintamiestalojen merkityksen historian näkökulmasta. Silloin silmäni aukenivat näkemään miten viehättäviä rintamamiestalot ovatkaan. Kun kuulin Maija Tiensuun ja Annabelle Antasin kirjasta, halusin oitis päästä tutustumaan siihen lähemmin.
 
Rakas rintamamiestalo esittelee ympäri Suomen 11 taloa, joista jokainen on sisutettu omalla tavallaan talon henkeä kunnioittavasti. Taloista näkyy myös asujiensa sisustusmieltymykset ja useampikin asukas kommentoi, että ei ole halunnut tehdä kodistaan museota, vaikka talon henkeä haluaakin vaalia. Kuvista näkyy, että rintamamiestaloihin on istutettu monenlaisia tyylejä, sillä osa on sisustettu modernimpaan makuun ja osa taas heijastelee enemmän historiaa ja sisustukseen on valittu aikalaiselementtejä. Itseäni viehätti erityisesti erään kodin ratkaisu keittiön kaapistojen kanssa, sillä ne olivat kuin taloon alkujaan rakennetut. Myös värejä oli käytetty rohkeasti, vaikka vaaleamminkin sisustettuja koteja löytyi.
 
Kenelle suosittelisin tätä kirjaa? Niille, joita kiinnostaa rintamamiestalot. Niille, joita kiinnostaa sisustaminen. Niille, jotka haluavat lukea tarinoita talojen ja sisustusten takaa. Ja niille, jotka etsivät kotiinsa uusia ideoita! Itse olen välillä haaveillut asuvani vielä joskus rintamamiestalossa. En pidä sitä kauhean todennäköisenä, mutta tämän kirjan luettuani haave nosti taas päätään. Talokuumettakin voi siis tämän jälkeen nousta, joten pidä varasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.