torstai 11. lokakuuta 2018

Hän lupasi soittaa

Rosie Walsh: Hän lupasi soittaa
e-äänikirja, 9h 29 min., Otava 2018
alkup. The Man Who Didn't Call
suom. Sirkka-Liisa Sjöblom
lukija: Meri Nenonen
 
Hän lupasi soittaa kertoo Sarahista ja Eddiestä, jotka kohtaavat, viettävät kaksi uskomatonta viikkoa yhdessä ja lupaavat eron hetkellä pitää yhteyttä. Sitten Eddie kuitenkin katoaa. Sarahin valtaa huoli siitä, että miehelle on sattunut jotakin. Hän murehtii miestä ja yrittää löytää hänet, ottaa yhteyttä ystäviinkin. Sarah ei usko, että Eddie on muuten vain päättänyt häipyä, vaikka Sarahin ystävät ovatkin siitä vakuuttuneita. Mitä oikein tapahtui ja mikä meni vikaan?
 
Kun katsoo kantta ja tietää juonesta jotain, voisi helposti ajatella, että tässäpä on aito viihdekirja. On tämä kirja sitäkin, mutta tarinan edetessä lukija kyllä huomaa pian, että teoksella on myös vakavampi pohjavire, kun Sarahin menneisyydestä alkaa paljastua uusia puolia. Ihan kevyt kirja tämä ei siis ole, mutta kuitenkin omalla tavallaan aika romanttinen kuitenkin. Teoksen edetessä alkaa tulla koko ajan yhä selittämättömämmäksi miksi Eddie päätti olla soittamatta, vaikka lupasi. Kun totuus paljastuu, on lukija ällikällä lyöty.
 
Tämän teoksen kerronnassa on ovela koukku, joka aukeaa osin vasta lopussa. Se yllättää, hätkähdyttää ja surettaa. Avainkysymykseksi nousee silloin, että voiko asiat selvittää ja hyväksyä. Rosie Walsh on kirjoittanut kirjan, jossa on paljon kysymyksiä, jotka odottavat vastausta. Loppuratkaisu on lopulta helpottava, mutta lukija saa olla jännityksessä kyllä viimeiseen asti. Jos siis kaipaat tarinaa, jossa on ripaus romantiikkaa ja hieman jotain pureksittavaakin, kannattaa pistää tämä kirja mieleen.
 
♠♠♠♠

4 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä kirjasta! Tosin jotenkin oli tylsää tietää, että Eddiellä varmasti on hyvä syy olla soittamatta. Puolittain toivoin, ettei mitään syytä olisi, Eddie vain katoaisi kuten monesti oikeassa elämässä käy ilman mitään järkevää selitystä.

  Lopussa oli vähän liiankin monta koukkua minun makuuni. Kun näkökulma vaihtui Eddieen, meni tarina minusta jo vähän kikkailun puolelle. Mutta hyvin pysyin otteessa ja Rosien ja Eddien puolella ei voinut olla olematta. Ja ttodella - Eddiellä oli hyvä syy olla soittamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kokenut, että näkökulman muutos olisi mennyt kikkailun puolelle, mutta ovela temppu se todella oli ja muutti käsityksiä kertaheitolla! Jos Walsh kirjoittaa lisää, todennäköisesti tulen tutustumaan hänen teoksiinsa jatkossakin. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kivan kevyt, mutta ei kuitenkaan liian höttöinen kirja mielestäni.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.