sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Myrkyllinen liitto

Keigo Higashino: Myrkyllinen liitto
9h 34min., Punainen silakka 2021
alkup. Seijo no Kyusai, 2008
suom. Raisa Porrasmaa
kansi: Tony Eräpuro

Higashino on kyllä täysin omanlaisensa dekkaristi! Myrkyllinen liitto on aiemmin kuuntelemani Uskollisen naapurin itsenäinen jatko-osa, jossa rikostutkimuksen keskiössä nähdään tutut poliisit Kusanagi, Kishitani ja Mamiya sekä Kusanagin pitkäaikainen ystävä, professori Yukawa.

Yoshitaka Mashiba on menestynyt yritysjohtaja, joka löytyy myrkytettynä kotoaan. Poliisin katse kääntyy nopeasti vaimon suuntaan, mutta tämä oli tapahtumahetkellä vierailemassa vanhempiensa luona satojen kilometrien päässä. Tutkinnan edetessä tapaus näyttää koko ajan mahdottomammalta ratkaista, suorastaan täydelliseltä rikokselta. Jopa loogisen päättelyn mestari fyysikko Yukawa tuntuu ajautuvan umpikujaan.

Pidin tästäkin kirjasta, kuten Higashinon kahdesta muustakin suomennetusta teoksesta. Higashino on ovela ja yllättävä kirjailija, jolla on taito osoittaa erikoisimmatkin yhteensattumat lopulta ihan loogisiksi tapahtumaketjuiksi. Toivon, että Punainen silakka jatkaa hänen teostensa julkaisua suomeksi, sillä Higashino tarjoaa Suomessa pohjoismaalaisten dekkarien kirjomaan genreen raikkaan, erilaisen tuulahduksen.

 

2 kommenttia:

  1. Manabu "Galileo" Yukawasta Higashino on kutonut kerrassaan kutkuttavan persoonan ajatuksenjuoksuineen ja lennokkaine, mutta tuloksellisine vaihtoehtoineen, joita hän ei suinkaan erehdy tarjoamaan avunpyytäjilleen valmiiksi pureskeltuina.

    Yksinkertaisesti ja yhdellä sanalla: laadukasta luettavaa, lukija viihtyy nautiskellen ja naureskellenkin, joten kyllä viimeistään tällä kakkossuomennoksellaan Higashino lunasti ikioman paikkansa dekkarikirjallisuuden suosikeissani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kiteytetty! Higashino on kyllä mennyt minunkin "pakko lukea" -listalle ☺

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.