tiistai 3. joulukuuta 2019

Sarah Andersenin sarjakuvia

Sarah Andersen: Aikuisuus on myytti
109 s., Sammakko 2017
alkup. Adulthood is a Myth, 2016
suom. Aura Nurmi
***
Sarah Andersen: Elämänhallinta on illuusio
126 s., Sammakko 2018
alkup. Big Mushy Happy Lump, 2017
suom. Aura Nurmi
Sarah Andersen: Herding Cats
Andrews McMeel publishing 2018 
 
Marraskuussa viihdyin Sarah Andersenin sarjakuvien parissa. Instagramin stooreissa on aina säännöllisin väliajoin tullut vastaan Andersenin sarjakuvastrippejä, jotka ovat mielestäni olleet hyvin osuvia. Innostuin tutustumaan Andersenin sarjakuviin enemmänkin ja lainasin kaikki saatavilla olevat kirjat. Oma suosikkini taitaa olla Aikuisuus on myytti, mutta muissakin kirjoissa oli tosi hyvä sisältö.
 
Sarah Andersenin sarjakuva-albumit eivät ole missään määrin omaelämäkerrallisia. Siis ei kertakaikkiaan missään määrin. Sarjakuvissa esiintyy nuori nainen, joka viihtyy kissojen seurassa, on sosiaalisesti epävarma, lukee mielellään kirjoja ja joka sykertyy mielellään peittojen sisään pyöriäkseen netissä vaikka koko päivän. Näistä sarjakuvista tulee teemoiltaan hieman mieleen Kris Keräsen Ahistunu pupu, josta pidän kovasti. Ei siis ollut sinänsä yllätys, että Anderseninkin sarjakuvat veivät mennessään.
 
Andersenin sarjakuvissa on minua huvittavaa itseironiaa. Lisäksi sarjakuvissa näkyvät aiheet - kissat, kirjat ja peittojen sisällä keidastaminen (=keitaan muodostaminen peitoista, tyynyistä, käden ulottuviin sijoitetuista juomista ja ruuista ja esim. kaukosäätimisestä ja puhelimesta, lähde: Jonnapedia) - ovat minulle läheisiä. Piirrostyylikin on miellyttävä ja tietynlaisessa vähäeleisyydessään hyvinkin värikäs. Suosittelen tutustumaan.

2 kommenttia:

 1. Minäkin olen nähnyt näitä Instagramissa, ja suunnittelin jo ajat sitten näiden lukemista, mutta olen jotenkin onnistunut unohtamaan koko asian. Kiitos muistutuksesta siis! Nyt ei saa enää unohtaa. Instassa näkemäni perusteella uskon, että tykkään Andersenin jutuista!

  Hyvä termi tuo keidastaminen :) Minunkin täytyy alkaa harrastaa keidastamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä niin hyviä, että tekisi mieli hankkia omaan hyllyyn ainakin tuo Aikuisuus on myytti.

   Istutetaan keidastaminen suomen sanastoon pysyvästi! :-)

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.