sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Huonetoveri

Ruth Ware: Huonetoveri
475 s., Otava 2023
alkup. The It Girl, 2022
suom. Elina Koskelin
kansi: Tiia Javanainen / Purotie Design

Ruth Ware on suosikkijännärikirjailijani ja hänen teoksensa menevät ilmestyessään aina automaattisesti lukulistalleni. Huonetoveri on tuttuun tapaan hyvin otteessaan pitävä jännitysnäytelmä, jossa asetelma keikahtaa päälaelleen useammin kuin kerran.

Kun Hannah Jones aloitti opintonsa Oxfordin yliopistossa, hän sai huonetoverikseen valovoimaisen ja suositun Aprilin, jonka kanssa ystävystyi. Terävästä kielestään ja ikuisista jäynistään huolimatta April ei joutunut sen kummemmin riitoihin. Sitten joku murhasi hänet, eikä hänen huonetoverinsa ja parhaan ystävänsä Hannahin elämä palannut enää ikinä ennalleen.

Teos jakautuu kahteen aikatasoon. Ennen kertoo yliopiston tapahtumista 10 vuotta sitten, jälkeen on Hannahin nykyhetki. Menneisyyden tapahtumat palaavat vainoamaan Hannahia aivan uudella tavalla, kun Aprilin murhasta tuomittu mies kuolee vankilassa. Sitkeät toimittajat aloittavat jälleen yhteydenottotulvansa, mutta pahinta on, että Hannah alkaa kyseenalaistaa antamansa todistajanlausunnon. Näkikö hän oikein, jäikö jotain huomaamatta?

Huonetoveri ei ole mielestäni ihan Waren parhaimpia, mutta kaiken kaikkiaan kuitenkin todella koukuttava tarina. Yllätyksellisyys säilyy ihan loppuun asti, vaikka lukija jo pariin otteeseen luulee päässeensä totuuteen kiinni. Paikoitellen jännitys on  lähes piinaavaa, vaikka samalla sitä uskaltaa jotenkin odottaa, että kaikki kääntyy hyvin. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidän Ruth Waresta. Innostuin yhtenä keväänä lukemaan neljä hänen kirjaansa melkein putkeen, mutta jotain on vielä lukemattakin. Myös tämä uusi kuulostaa kiinnostavalta! Kiva kuulla, että tämäkin on koukuttava ja yllätyksellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikkeja on Valhepeli ja Lumimyrsky. Yhden luettuani oli pakko lukea pian lisää. Seuraavaa taas odotellessa! :D

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.