maanantai 3. joulukuuta 2018

Tuntematon Kimi Räikkönen

Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen
336 s., Siltala 2018
 
Kun kuulin, että Kimi Räikkösestä julkaistaan kirja, en aikonut lukea sitä. Kun kirjan ympärille kehkeytyi mediamylläkkää, muutin mieleni. Yksi suuri vaikutin oli myös se, että Kari Hotakainen on kirjoittanut kirjan. Siispä mars varausjonoon!
 
Kimi Räikkösen ura on kerrassaan upea ja hänen tarinansa vaatimattomista oloista huipulle kuin sadusta, sitä ei voi kukaan kieltää. Ennen tämän kirjan lukemista en oikeastaan tiennyt Räikkösestä muuta kuin sen, mitä media on kertonut hänen yksityiselämästään ja työstään formulakuskina. Kirjan luettuani minulle valkeni, että hän on tehnyt todella sitkeästi töitä päästäkseen sinne, missä hän nyt on. Ei voi kuin ihailla.
 
Tuntematon Kimi Räikkönen kuvaa paitsi Räikkösen uran vaiheita, myös hänen yksityiselämänsä käänteitä. Tietyt luvut hänen elämässään, kuten avioliitto Jenni Dahlmanin kanssa, on jätetty maininnan tasolle, toiset taas saavat enemmän huomiota. Kieltämättä huomio on enemmän ammatillisissa vaiheissa, ja kieltämättä se oli välillä melko pitkäpiimäistä. En ole niin kiinnostunut moottoriurheilusta, että jaksaisin keskittyä täydellä mielenkiinnolla kisatuloksiin.
 
Tämän kirjan luettuaan pitäisi kai tietää, kuka on Kimi Räikkönen. Tavallaan niin kävikin, mutta kuva Kimistä jää aika pintapuoliseksi edelleen. Jäämiehen imago elää edelleen, vaikka lempeämpi puoli pilkahtelikin esiin etenkin, kun teoksessa kuvattiin Kimiä isänä. Myös lukuisten ystävien ja lähipiirin kommenttien mukaan hän on lämmin ja välittävä ihminen, jäämiehen rooli on vain rooli. Luulisi, että roolin vetäminen vuodesta toiseen on raskasta. Toisaalta se on varmasti myös suojamuuri julkisuusmylläkälle.
 
Tämä teos on kirjoitettu hyvin ja minulle jäi tunne, että Hotakainen on onnistunut vangitsemaan Räikkösen olemuksesta olennaisen tähän kirjaan. Hotakainen on naseva kirjoittaja ja Räikkönen on naseva kommenteissaan, joten "mätsi" on onnistunut. Jotain lisää olisin tähän kirjaan kuitenkin kaivannut.

6 kommenttia:

 1. Minulle tämä kirja oli yksi vuoden parhaimmista lukukokemuksista. Vaikkakin hieman ennakkoluuloisesti tartuin kirjaan... Mutta on se hotakaista ihan parhaimmillaan, mielestäni. Sain kuulla kirjasta vielä hyvää taustatietoa, kun olin kirjamessuilla Hotakaisen lukupiirissä kirjabloggaajan roolissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lukupiiri on varmasti ollut tosi mielenkiintoinen! Itse olen nykyään ihan myyty Hotakaisen tavalle kirjoittaa, toivottavasti jo keväällä pääsisin lukemaan lisää hänen tuotantoaan.

   Poista
 2. Juuri tänään bloggasin tästä. Kirja vei ihan mennessään. Hotakainen osaa kirjoittaa vetävästi ja Räikkönen osaa epäilemättä ajaa autoa lujaa.

  VastaaPoista
 3. Ostin kirjan ittelleni, koska tykkään Hotakaisesta ja Räikkösestä ja miehestäni, jolle kirjan ensisijaisesti ostin. "Oikeita" kirjoja hankkimalla ja lainaamalla saa nuo vähän lukevat miehetkin avaamaan kirjan kannet. Mies tykkäsi, mulla kirja on vielä lukujonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Oikealla" kirjalla on kyllä suuri merkitys siihen, jaksaako kansia oikeastaan edes avata. Minäkin varasin tämän niin, että veljeni luki tämän ensin. Voi olla, että pelkästään itselleni en olisi varannut, vaan odottanut pidempään. Ei hänkään mikään varsinainen Räikkös-fani ole, mutta mediahuomio sai hänetkin kiinnittämään tähän huomiota. Emme ole vaihtaneet kommentteja tästä kirjasta, mutta pitäisi kyllä. Veikkaan kuitenkin, että hän on tuuminut tästä kirjasta aikalailla samoja ajatuksia kuin minäkin.

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.